Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

4 θέματα που θα απασχολήσουν τους ταξιδιώτες το 2015

27 Ιανουαρίου 2015

4 θέματα που θα απασχολήσουν τους ταξιδιώτες το 2015

9aee953f77be3c50a5b93ebc40cf8c9c_L

 

Ο ενθουσιασμός και η ομορφιά του ταξιδιού δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει. Μαζί με αυτά, όμως, εμφανίζονται ή διογκώνονται θέματα που μπορεί να δυσκολέψουν τα πράγματα…

1. Κλιματική αλλαγή: Απρόβλεπτες θερμοκρασίες και πολλές βροχοπτώσεις αναμένονται μέσα στο 2015, ενώ και τη χρονιά που πέρασε οι πλημμύρες στην Ινδία, το Πακιστάν, την Ευρώπη κ.ά., αποτέλεσαν σοβαρά δείγματα κλιματικής αλλαγής.

2. Ebola: Μέχρι στιγμής, ο τρομακτικός αυτός ιός έχει σκοτώσει ένα σοβαρό αριθμό ατόμων σε κάποιες δυτικές, αφρικανικές χώρες, ενώ υπάρχει ο φόβος να μεταδοθεί και σε άλλες περιοχές, όπου η ιατροφαρμακευτική υποδομή είναι ανεπαρκής για να τον αντιμετωπίσει. Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιος Ebola στο αεροπλάνο από κάποιο μολυσμένο συνταξιδιώτη του είναι χαμηλός, ακόμη και γι’ αυτούς που κάθονται σε κοντινές θέσεις, καθώς σε αντίθεση με τη γρίπη, ο ιός αυτός δεν μεταδίδεται με τον αέρα.

3. «Κρυμμένο» κόστος: Παρ’ όλο που οι προσφορές θα πρωταγωνιστήσουν τη χρονιά που έρχεται, κάποιες από αυτές ενδέχεται να εξαπατούν τους υποψήφιους ταξιδιώτες με έξτρα έξοδα που δεν αναφέρονται στο αρχικό πακέτο, όπως έξοδα για φαγητό στο αεροπλάνο, για προτεραιότητα στην επιβίβαση, για τις βαλίτσες, για θέση στο παράθυρο, για παροχές σε δωμάτια που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο αρχικό πακέτο κ.ο.κ. Όλα αυτά, φυσικά, δεν είναι κάτι νέο, αλλά μέσα στη χρονιά πρόκειται να γίνει πιο αισθητή η παρουσία τους, λόγω του πλήθους των προσφορών.

4. Χρεώσεις Wi-Fi: Αν και έχει υπάρξει τεράστια βελτίωση τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμη ξενοδοχεία που επιμένουν να χρεώνουν -και μάλιστα αρκετά- το Wi-Fi ή να επιτρέπουν τη δωρεάν σύνδεση με χρονικό όριο, π.χ. για 10 λεπτά.

 

Πηγή: onlycy.com