Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μητέρα και δένδρο ευλογημένο

16 Φεβρουαρίου 2015

Μητέρα και δένδρο ευλογημένο

ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ 2

 

O καλός και βλογημένος καρπός οφείλει την υγεία του στο δέντρο. Και χωρίς την Αγία Ελένη, την Ισαπόστολο, δε θα είχαμε Μέγα Κωνσταντίνο.

Η Αγία Ελένη ήταν άνθρωπος πολλής πολλής προσευχής, πολλής πολλής υπομονής και πολλής πολλής φιλανθρωπίας. Ταπεινώθηκε κιόλας η Αγία μας σε μια μακρά περίοδο του βίου της, αλλά στάθηκε τότε καλά, υπηρετούσα το «στώμεν καλώς», που το λέμε στη Θεία Λειτουργία και παίρνουμε θάρρος για τα δύσκολα.

Αξίζει κανείς να διαβάσει τον Βίο της Αγίας Ελένης και να πάρει μια γεύση απο αυτά. Γιατί στάθηκε καλά η Αγία, και στα εύκολα, και στα δύσκολα, και πάντοτε.

Την Αγία Ελένη αξίωσε ο Κύριος να βρει τον Τίμιο Σταυρό, στον ιερό Γολγοθά και στους μυρόβλητους Αγίους Τόπους. Την Αγία Ελένη αξίωσε ο Θεός να αναθρέψει στην αγκάλη της τον πρώτο χριστιανό βασιλέα, τον υιό της Κωνσταντίνο, τον Άγιο της Πίστεως μας, και Ισαπόστολο, του οποίου η λάρνακα βρύει ιάματα, καθώς το μαρτυρούσαν και το έψελναν οι ντόπιοι της Κωνσταντινούπολης, και μάς το λέγει αυτό με ένταση ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός στη γνωστή πλέον ομιλία του: «Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια». Και δεν ξεγελιούνται οι ντόπιοι τουλάχιστον! τονίζει ο πατήρ Μεταλληνός.

Ούτως ώστε ο Άγιος Κωνσταντίνος, το σπλάχνο της Αγίας Ελένης, έχει κάνει και θαύματα πολλά, κι επομένως εκτός απο Μέγας, και Ισαπόστολος, είναι και πολύ Θαυματουργός.

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr

Πηγή:  greecesaid.blogspot.gr