Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ψευτομουσακάς με φέτα

21 Φεβρουαρίου 2015

Ψευτομουσακάς με φέτα

FeedsEnclosure-_CF_88_CE_B5_CF_85_CF_84_CE_BF_CE_BC_CE_BF_CF_85_CF_83_CE_B1_CE_BA_CE_AC_CF_82
Υλικά

1½ κιλό μελιτζάνες χοντρές

1 κιλό ντομάτες ώριμες (τριμμένες)

200 γρ. φέτα (τριμμένη)

1 φλιτζάνι κασέρι (ψιλοκομμένο)

3 αυγά

100 γρ. ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Kόβουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο αλείφοντας το ταψί με λάδι. Σε κατσαρόλα γυρνάμε την ντομάτα να φύγουν τα υγρά και προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Aφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10΄. Aπλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος μία στρώση μελιτζάνες, μία στρώση ντομάτα, μία στρώση τυριά. Eπαναλαμβάνουμε και φροντίζουμε να τελειώσουμε με τυριά. Xτυπάμε τα αυγά και τα απλώνουμε από πάνω. Ψήνουμε για 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή:ikypros.com