Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Burger με τόνο

22 Φεβρουαρίου 2015

Burger με τόνο

Photo credit: G. Drakopoulos

Photo credit: G. Drakopoulos

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι καλά στραγγισμένες
  • πουρές από 2-3 πατάτες
  • μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
  • 1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Clock

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

4
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για τον πουρέ

  • Σε μια βαθειά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες τις οποίες εχουμε κόψει σε κύβους.Μόλις μαλακώσουν τις σουρωνουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλουν την πολύ υγρασία.
  • Στη συνέχεια περνάμε τις πατάτες απο ένα κόσκινο με τη βοήθεια μιας χουφτάς.Πέρνουμε τον πούρε, τον βάζουμε σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τον πουρέ, σε ένα μπόλ με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.Έπειτα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 40 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ψωμάκια, μαγιονέζα, λαχανικά
Tip
Σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.