Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για απαγωγή Ασσυρίων Χριστιανών στη Συρία

26 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για απαγωγή Ασσυρίων Χριστιανών στη Συρία

φωτο:imerisia.gr

φωτο:imerisia.gr

Ακολουθεί ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για απαγωγή Ασσυρίων Χριστιανών στη Συρία:
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαγωγή άνω των 200 Ασσυρίων Χριστιανών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, από ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Χαλιφάτο», στην περιοχή Al-Hasaka και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας και όλων εκείνων των περιοχών που δοκιμάζονται από το παράλογο και φανατικό καθεστώς που έχει επιβάλει το «Ισλαμικό Κράτος», με δολοφονίες, εκτελέσεις και απαγωγές πληθυσμών με μόνο κριτήριο τη θρησκεία ή την εθνική καταγωγή των θυμάτων του.
Η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών και δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές της, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για την προστασία όλων των θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που απειλούνται από τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και φανατισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μ. Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει την υποστήριξη της Γαλλίας, την Ιταλίας, την Ολλανδίας και της Κύπρου.

από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας
Πηγή:amen.gr