Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η εορτή του έν Αγίοις Πατρός Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Θαυματουργού στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου

26 Φεβρουαρίου 2015

Η εορτή του έν Αγίοις Πατρός Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Θαυματουργού στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου

IMG_3764 του Μάρκου Παπαγεωργίου

 Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής, εορτάσθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου, η εορτή του έν Αγίοις Πατρός Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Θαυματουργού. Την Εσπέραν, τελέσθηκε το Μ. Απόδειπνο και η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου. Τον Θείο Λόγο, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισίδωρος Στεφανάτος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Περιστερίου.

 Ανήμερα της εορτής, σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, τελέσθηκε ο Όρθρος, οι Ώρες και η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία. Τον Θείο Λόγο, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Γεωργογιάννης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Παύλου Ν. Σεπολίων, ο οποίος στη προσλαλιά του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο βίο του εορταζόμενου Αγίου Ρηγίνου.
Ο Άγιος Ρηγίνος, υπήρξε υπόδειγμα Επισκόπου, προστάτης των αδικουμένων και ικέτης προς τον Θεό.
Το μήνυμα της εορτής είναι, να διδαχθούμε από τον τρόπο ζωής του Αγίου Ρηγίνου και των υπολοίπων Αγίων,  οι οποίο είχαν ως προτεραιότητα  το θέλημα του Θεού και όχι το θέλημα το δικό τους. Ζούσαν κατά Θεόν και με τη ζωή τους φώτιζαν το δρόμο για τους αδερφούς. Ενεργούσαν ως οργανα του Θεού και εντέλει, παρέδωσαν τη ζωή τους στα χέρια του Θεού, χωρίς  προϋποθέσεις και ανταλλάγματα. Η ζωή τους είναι φάροι φωτεινοί, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε ως έθνος.”
Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ρηγίνου, που στεγάζεται στο ισόγειο του μεγαλοπρεπούς εξωραϊσμένου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Περιστερίου, είναι έργο του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.Είναι αφιερωμένο στον Άγιο, αφενός μεν γιατί θεωρείται Θαυματουργός και αφετέρου, εξαιτίας της μεγάλης κοινότητας Σκοπελιτών, όπου κατοικούν στο Περιστέρι και ευλαβούνται τον Πολιούχο τους.

IMG_3828

IMG_3824

IMG_3822

IMG_3809

IMG_3807

IMG_3799

IMG_3770

IMG_3765

IMG_3762

IMG_3755

IMG_3751

IMG_3741

IMG_3740