Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Στο Ηράκλειο της Κρήτης η θαυματουργή εικόνα «Φοβερά Προστασία» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους

12 Μαρτίου 2015

Στο Ηράκλειο της Κρήτης η θαυματουργή εικόνα «Φοβερά Προστασία» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους

fovera-prostasia

 

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Η Φοβερά Προστασία», υποδέχεται ο Σύλλογος «Φίλοι του Αγίου Ορους» Ηρακλείου, επ’ ευκαιρία της εορτής του συλλόγου και με την ευλογία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. «Η Φοβερά Προστασία» θα παραμείνει για τρείς ημέρες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, προς αγιασμό των πιστών.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί θα γίνει η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τις τοπικές Αρχές, παρουσία στρατιωτικού αγήματος, με την φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και με την παρουσία βρακοφόρων Κρητικών, στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά και εν συνεχεία θα τελεσθεί Ιερά Παράκλησις.

– Την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στο Πνεματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοής Κρήτης, θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Ηγούμενος της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, για τον εσχάτως αγιοκαταταχθέντα Οσιον Παΐσιον τον Αγιορείτη με θέμα: “Ο Οσιος Γέρων Παΐσιος και ο καρπός του Πνεύματος”. Την ομιλία θα πλαισιώσει ο χορός ψαλτών “Οι Κρήτες Μαϊστορες” με επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους, με χοράρχη τον κ. Πλαΐτη Αντώνιο.

– Η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει την Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα για το Άγιο Ορος. “Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ανωτέρω εκδηλώσεις, να προσκυ- νήσουν και να λάβουν την Χάριν της Υπεραγίας Θεοτόκου μας”, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Πηγές:cretalive.gr–  agioritikesmnimes.blogspot.gr