Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΟρθόδοξη πίστη

Γέροντας Εφραίμ: ”Παρακαλώ τον Ουκρανικό λαό να στηρίζει την Κανονική Εκκλησία”

15 Μαρτίου 2015

Γέροντας Εφραίμ: ”Παρακαλώ τον Ουκρανικό λαό να στηρίζει την Κανονική Εκκλησία”

OnoufriosΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης.

Την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος.

Ο κ. Ονούφριος έτυχε λαμπρής υποδοχής στην Παναγιοσκέπαστη Μονή του Βατοπαιδίου από τον Ηγούμενο Εφραίμ και την Μοναστική Αδελφότητα.

Ο Γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε Ουκρανούς δημοσιογράφους μεταξύ άλλων τόνισε: “Χαιρόμεθα που έχουμε τον Προκαθήμενο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ουκρανίας, είναι γνωστός και αγαπητός στο Άγιον Όρος και είναι από τους λίγους Ιεράρχες της Ουκρανίας που επισκέπτονται τόσο συχνά το Περιβόλι της Παναγίας.”

Σε άλλο σημείο ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι “ταπεινά προσευχόμαστε ο Ουκρανικός λαός να περιφυλαχτεί από την χάρη της Παναγίας, ενώ με πολύ πόνο ανησυχούμε για τα τεκταινόμενα εκεί.”

“Παρακαλούμε τον Ουκρανικό λαό από το Άγιον Όρος να στηρίζει την κανονική Εκκλησία και τον κανονικό Προκαθήμενο, διότι και εμείς εδώ από το Αγιώνυμο Όρος στηρίζουμε την κανονική Εκκλησία” πρόσθεσε ο Ηγούμενος Εφραίμ.
Πηγήromfea.gr