Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πάμε στην Κύπρο το Πάσχα;

15 Μαρτίου 2015

Πάμε στην Κύπρο το Πάσχα;

  Ως γνωστόν πιστό θαυματουργό αντίγραφο της «Τζικοπαναγιάς»  φυλάγονταν  με ευλάβεια στην απέναντι  ακτή της Μ.Ασίας, την όμορφη Αττάλεια. Την εικόνα έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα οι πρόσφυγες το 1922.

Ως γνωστόν πιστό θαυματουργό αντίγραφο της «Τζικοπαναγιάς» φυλάγονταν με ευλάβεια στην απέναντι ακτή της Μ.Ασίας, την όμορφη Αττάλεια. Την εικόνα έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα οι πρόσφυγες το 1922.

Ο Ι.Ν.Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου οργανώνει

5ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟ 14-18/4/15

(εβδομάδα της Διακαινησίμου)

 

Πρόγραμμα

,14/4/15 Τρίτη: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 06.00 και αναχώρηση στις 08.05 με την πτήση Α3 902 για τη Λάρνακα. Άφιξη στις 09.50. Συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχώρηση για τα γραφικά χωριά του Πεδουλά και του Καλοπαναγιώτη όπου και βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή. Προσκύνημα στην κάρα του Αγίου και περιήγηση εντός της Μονή που είναι στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου[1]. Άφιξη και προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στον τάφο του Μακαρίου. Μεταφορά στην Λεμεσό στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

15/4/15 Τετάρτη: Πρωινό και αναχώρηση για την Πάφο. Προσκυνάμε στην εγκλείστρα του Αγίου Νεοφύτου και την παρακείμενη Μονή. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη μας στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής και την Στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Βόλτα στο λιμανάκι της πόλης για γεύμα, καφέ και ξεκούραση. (προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου). Επιστροφή στη Λεμεσό, ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

16/4/15 Πέμπτη: Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία. Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο με τους Έλληνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974. Συνεχίζουμε για τα Φυλακισμένα στα Μνήματα όπου ο τόπος απαγχονισμού του Παλληκαρίδη και των άλλων Ηρώων του Αγώνα του 1955 και καταλήγουμε διαπερνώντας την Πράσινη Γραμμή, στο Μουσείο Αγώνος του 1955 και την Αρχιεπισκοπή όπου προσκυνάμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το μεσημέρι επίσκεψη στη Λαϊκή Γειτονιά, χώρο διαμορφωμένο σαν την Πλάκα στην παλιά Λευκωσία, όπου μπορούμε να γευματίσουμε προαιρετικά. Στην επιστροφή επίσκεψη-προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίας Θέκλας με το θαυματουργό αγίασμα για τις δερματοπάθειες. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

17/4/15 Παρασκευή: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την γυναικεία Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου μαθητού του Απ. Παύλου, όπου το σπήλαιο, ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Μαχαιρά όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Επίσκεψη στο Κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου του Σταυραετού του Μαχαιρά. Προαιρετικά γεύμα στην περιοχή των Άγιων Βαβατσινιάς, (τόπο καταγωγής του Μάνου Λοίζου). Επιστροφή στην Λεμεσό αφού επισκεφτούμε το γραφικό χωρίο Λεύκαρα. Διανυκτέρευση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

18/4/15 Σάββατο: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Λάρνακα. Προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγ. Λαζάρου, όπου ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Συνεχίζουμε για τη Δερύνεια, πορευόμενοι κατά μήκος της διαχωριστικής Γραμμής και πλάι από τα κατεχόμενα χωριά. θα δούμε από ψηλά την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και του Σολομού που θυσιάστηκαν εκεί το 1996. Θα περάσουμε από τον τουριστικό Πρωταρά και θα φτάσουμε στην Αγία Νάπα με τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας. Μεταφορά, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, και επιβίβαση στην πτήση Α3 905 στις 16.00 για την επιστροφής μας προς την Αθήνα. Άφιξη στις 17.45.

 

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

  • Σε δίκλινο δωμάτιο: € 590,00
  • Επιβάρυνση σε μονόκλινο: € 80,00

 

ΕΞΟΦΛΗΣΗ:

  • 14/3/15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα- Αθήνα με Aegean Airlines.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο KAPETANIOS *** στην Λεμεσό.

http://www.kapetaniosgroup.com/Hotels.aspx?hotelid=1

  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο μας.
  • Εκδρομές-περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το Πρόγραμμα.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τυχόν εισόδους σε χώρους και μουσεία και οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο.
  • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα.
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ:

  • A3 902   14/04   ATH-LCA 08:05 09:50
  • A3 905   18/04   LCA-ATH 16:00 17:45

 

Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφ όσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους τηλεφωνικά και με e-mail στην ηλ.διεύθυνση mathitikigonia@hotmail.com στέλνοντας:

 

-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους

-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,

-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο),

-την ημερομηνία γέννησής τους,

-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

-Επάγγελμα

 

Και στη συνέχεια να καταθέσουν το κόστος της εκδρομής στον αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας 067/36 56 54-30 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Γράφοντας ως αιτιολογία «Εκδρομή στην Κύπρο»

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή

 

Το προσκύνημα οργανώνεται από το τουριστικό γραφείο

 

Cyprus_ammos-620x412

 

 

Πληροφοριακό υλικό

Μονή Αγίου Ιωάννου Λαμπαδιστή

http://www.kalopanayiotis.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=17&lang=el

Μονή Παναγίας Κύκκου

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC_%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AE_%CE%9A%CF%8D%CE%BA%CE%BA%CE%BF%CF%85

Εγκλείστρα Αγίου Νεοφύτου-Πάφος

http://www.mcw.gov.cy/mcw/da/da.nsf/All/F718445CC0501B7DC2257199002ED75A?OpenDocument

Κατακόμβη Αγίας Σολωμονής

http://www.visitpafos.org.cy/Agia_Solomoni_Church_gr.aspx

Μονή Μαχαιρά

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC_%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AE_%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AC

 

[1] Ως γνωστόν πιστό θαυματουργό αντίγραφο της «Τζικοπαναγιάς» φυλάγονταν με ευλάβεια στην απέναντι ακτή της Μ.Ασίας, την όμορφη Αττάλεια. Την εικόνα έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα οι πρόσφυγες το 1922.