Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου Ι.Μ.Μονής Βατοπεδίου.

16 Μαρτίου 2015

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου Ι.Μ.Μονής Βατοπεδίου.

ξασδφασ'δγσφe1

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 15 Μαρτίου 2015, το απόγευμα τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό για να παρακολουθήσει τον Εσπερινό στο τέλος του οποίου ωμίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Ο π. Εφραίμ ανέπτυξε την ομιλία του που είχε ως θέμα «Η δύναμις του Σταυρού», μέσα στην οποία ανέλυσε βιώματα από την μοναχική ζωή του Αγίου Όρους, αλλά και γενικότερα της ορθοδόξου Εκκλησίας μας σχετικά με την σταυρωμένη ζωή και πορεία του χριστιανού και πως ο Τίμιος Σταυρός βοηθάει τους πιστούς να ξεπερνούν τα εμπόδια και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Στο τέλος της ομιλίας του ο πανοσ. Καθηγούμενος δώρησε στο Μητροπολίτη μας μία εικόνα, πιστό αντίγραφο, της Παναγίας της Βηματάρισσας, που είναι η εφέστια εικόνα της Μονής Βατοπεδίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο πανοσ. Καθηγούμενος μίλησε σε σύναξη πολλών ατόμων, κυρίως νέων της Μητροπόλεώς μας, που πραγματοποιήθηκε σε παρακείμενη του Μητροπολιτικού Ναού αίθουσα.

Ο Γέροντας Εφραίμ δωρίζει την εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας στον Μητροπολίτη  Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ο Γέροντας Εφραίμ δωρίζει την εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Κατάμεστος από κόσμο ο Μητροπολιτικός Ναός στην ομιλία του γέροντος Εφραίμ.

Κατάμεστος από κόσμο ο Μητροπολιτικός Ναός στην ομιλία του γέροντος Εφραίμ.

Πηγή:imalex.gr