Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αρτηριακή Πίεση-Ποιες περίεργες αιτίες αυξάνουν τα επίπεδά της

24 Μαρτίου 2015

Αρτηριακή Πίεση-Ποιες περίεργες αιτίες αυξάνουν τα επίπεδά της

piesiΜια ύπουλη νόσο η οποία «χτυπά» δυο στους πέντε ανθρώπους είναι η αρτηριακή πίεση. Ακριβώς επειδή η νόσος δεν δίνει συμπτώματα ονομάζεται ύπουλη ενώ φαίνεται πως προτιμά τους άνδρες. Τα αίτια που την προκαλούν δεν είναι γνωστά αλλά ενοχοποιείται η κακή διατροφή, η χοληστερίνη, η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης. Δείτε πιο κάτω τις πιο περίεργες αιτίες που αυξάνουν την πίεση.
Δεν λειτουργεί σωστά ο θυρεοειδής. Όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά τότε ενδεχομένως μπορεί να εμφανιστεί αυξημένη πίεση.

Υπνική άπνοια. Νέες μελέτες που έγιναν από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης απέδειξαν ότι η υπνική άπνοια μπορεί να αυξήσει σε υψηλά επίπεδα την αρτηριακή πίεση.

Εγκυμοσύνη. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι μέλλουσες μανούλες να εμφανίζουν υψηλή πίεση του αίματος. Επιστημονικά ο όρος ονομάζεται προ-εκλαμψία και εκδηλώνεται συνήθως όταν η έγκυος είναι πάνω των 35 ετών.

Προβλήματα στα νεφρά. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά τότε αυξάνουν την πίεση στο αίμα. Έτσι στην περίπτωση αυτή τα νεφρά δεν απομακρύνουν τις διοξίνες από το αίμα με τα γνωστά επακόλουθα.

Ανεβασμένο σάκχαρο. Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί προκαλέσει υπέρταση.

Πηγές: iatropedia.gr- offsite.com.cy