Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ξεπέρασε Το Bullying Η πιο «άσχημη γυναίκα στον κόσμο» με την πιο όμορφη ψυχή (Φωτογραφίες)

26 Μαρτίου 2015

Ξεπέρασε Το Bullying Η πιο «άσχημη γυναίκα στον κόσμο» με την πιο όμορφη ψυχή (Φωτογραφίες)

vekasdm1

Η Lizzie Velasquez γεννήθηκε με το σύνδρομο Marfan, το οποίο της προκαλεί μερική τύφλωση και ανικανότητα να πάρει βάρος.

Η 26χρονη σήμερα κοπέλα, σύμφωνα με την Daily Mail, όταν ήταν 17 ετών έπεσε σε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο κάποιος χρήστης την παρουσίαζε ως την «πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο». Πληγωμένη, ξέσπασε σε κλάματα και θεωρούσε πως η ζωή της δεν έχει κανένα νόημα πια. Όμως, δεν το έβαλε κάτω.

Το ντοκιμαντέρ που αφορά τη ζωή της «A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story» (Μια γενναία καρδιά: Η ιστορία της Lizzie Velasquez) προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Southwest Film Festival στο Όστιν του Τέξας. Στο διάρκειας 78 λεπτών ντοκιμαντέρ, η 26χρονη περιγράφει το ταξίδι της από το διαδικτυακό bullying μέχρι να φτάσει να γίνει μια από τις πιο διάσημες ακτιβίστριες κατά του εκφοβισμού.

Ο εκφοβισμός για τη Velasquez είχε ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας μέρα στο σχολείο.

Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα: «Με αποκαλούσαν τέρας ή με ρωτούσαν γιατί οι γονείς μου δεν “με έριξαν”. Πώς στον κόσμο μπορώ να συγχωρήσω τους ανθρώπους που μου πρότειναν να αυτοκτονήσω;» αναρωτιέται.

Ωστόσο, τελικά έκανε σκοπό της ζωής της να τα αλλάξει όλα. «Αυτός είναι ο σκοπός μου. Αυτό προορίζομαι να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θέλω να σκέφτομαι ότι λέγοντας την ιστορία μου, λέω την ιστορία όλων».

Στο τελευταίο της βίντεο, λίγο πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της, η ίδια δηλώνει πόσο ενθουσιασμένη είναι που επιτέλους φτάνει η πρεμιέρα, λέγοντας: «Επιτέλους, μπόρεσα να κοιμηθώ και νιώθω ήρεμη και έτοιμη για την πρεμιέρα».

vekasdm2

vekasdm3

 

Πηγή: offsite.com.cy