Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Την Κλαίρη Αγγελίδου τίμησε ο Δήμος Έγκωμης

26 Μαρτίου 2015

Την Κλαίρη Αγγελίδου τίμησε ο Δήμος Έγκωμης

Untitled-323-490x310Ο Δήμος Έγκωμης, κατά τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τίμησε την πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κλαίρη Αγγελίδου, για τη συνολική της προσφορά στην Πατρίδα, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Τη ζωή και το έργο της κ. Αγγελίδου εξήρε η καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη – Ιωαννίδου, διευθύντρια της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία αναφέρθηκε ανάμεσα σ’ άλλα στη συμμετοχή της πρώην Υπουργού στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, την ανάληψη δημόσιων θέσεων και την εθελοντική προσφορά της μέσω διαφόρων οργανισμών και πολιτιστικών φορέων.

Στη συνέχεια το συγκρότημα Raynaud`s Duet ερμήνευσε τραγούδια από το ελληνικό και ξένο πεντάγραμμο αφιερωμένων στη γυναίκα, καθώς και μελοποιημένη ποίηση της Κλαίρης Αγγελίδου.

Μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας», με τη συνοδεία των δασκάλων τους, παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απαγγελίες ποιημάτων της τιμώμενης.

Ο Δήμαρχος Έγκωμης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και παρέδωσε το τιμητικό βραβείο στην Κλαίρη Αγγελίδου, λέγοντας ότι όλη η ζωή της είναι ένας αγώνας προσφοράς, με άξονα περιστροφής τα ωραία, τα μεγάλα και τα αληθινά.

Η κ. Αγγελίδου σε αντιφώνησή της ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Έγκωμης για την τιμή που της έκανε.

Πηγή ikypros.com