Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ετοιμαστείτε για μεγάλες αλλαγές στο Facebook

27 Μαρτίου 2015

Ετοιμαστείτε για μεγάλες αλλαγές στο Facebook

ImageχνβψωνHandler

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο Facebook σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να αναρτούν οι χρήστες.

Οι νέες οδηγίες περιγράφουν με λεπτομέρειες τι είδους γυμνό μπορούν ή όχι να μοιραστούν οι χρήστες, ενώ υπάρχουν και κατευθυντήριες γραμμές για τις «επικίνδυνες οργανώσεις».

Μέχρι τώρα στη σελίδα παρέχονταν μόνο αόριστοι περιορισμοί σχετικά με το τι είδους γυμνό μπορούσε να αναρτήσει ο καθένας.

Πλέον όμως οι ενημερώσεις αναφέρουν ρητά πως απαγορεύεται η πλήρης έκθεση των γλουτών και εικόνες γυναικείου στήθους, εάν περιλαμβάνουν τη θηλή.

Οι περιορισμοί αφορούν και το CGI γυμνό αλλά και δημοσιεύσεις που περιγράφουν σεξουαλικές πράξεις με λεπτομέρειες.

Επίσης θα απαγορεύεται και η ανταλλαγή γυμνών εικόνων, μεταξύ των χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεση του υποκειμένου (το λεγόμενο revenge porn).

Η ιστοσελίδα αναφέρει, ακόμη, ότι θα επιτρέψει τις εικόνες από θηλάζουσες γυναίκες ή στήθη μετά από μαστεκτομή, ύστερα από τις πρόσφατες αντιδράσεις για τις απαγορεύσεις.

Εικόνες από έργα ζωγραφικής, γλυπτά και γενικότερα από τον χώρο της τέχνης είναι επίσης αποδεκτά.

Όπως έγινε γνωστό, το Facebook θα προχωρήσει σε οριστική διαγραφή των likes που προέρχονται από ψεύτικους ή ανενεργούς λογαριασμούς.

Η εταιρεία θα ελέγχει και στη συνέχεια θα διαγράφει αναρτήσεις οι οποίες παρενοχλούν χρήστες, προάγουν την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό, το μίσους προς τους υπόλοιπους χρήστες το οποίο προέρχεται λόγω διαφορετικής εθνικότητας, φυλής, σεξουαλικής προτίμησης, καθώς και post που απειλούν με χρήση σωματικής βίας.

Η νέα αυτή πολιτική περιγράφεται σε 2.500 λέξεις και είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη έκδοσή της.

Πηγή: cytoday.eu