Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

O Διεθνολόγος & Λέκτορας Νομικής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου στην τελευταία ομιλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 30 Μαρτίου.

29 Μαρτίου 2015

O Διεθνολόγος & Λέκτορας Νομικής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου στην τελευταία ομιλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 30 Μαρτίου.

imagδφησδe007Στην Τελευταία  ομιλία για το 2014-2015 της Σχολής Γονέων Κατερίνης

 

“Οι Τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και η αξιολόγησή τους κατά το Διεθνές Δίκαιο” το θέμα της τελευταίας εκδήλωσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 από τον Διεθνολόγο & Λέκτορα Νομικής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Θα αναλυθεί το νομικό καθεστώς του θαλάσσιου, εναερίου και νησιωτικού χώρου στο Αιγαίο( Αιγιαλίτιδα ζώνη, Συνορεύουσα ζώνη, Υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εθνικός εναέριος χώρος 10ν.μ., FIR Αθηνών, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, βραχονησίδες-Ίμια, περιοχές έρευνας και διάσωσης, θέμα Καστελλορίζου, παραβιάσεις Κυπριακής ΑΟΖ, οριοθετήσεις ΑΟΖ στην Αν.  Μεσόγειο. Ο κ. Καρακωνστάνογλου θα αναφερθεί επίσης στην προσπάθεια εκτουρκισμού της Ελληνικής Θράκης καθώς και στην Ενεργειακή και Περιβαλλοντική διάσταση και την αμυντική αποτροπή από την Ελλάδα.imaδφγσφδγδge004

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ        

O Διεθνολόγος & Λέκτορας Νομικής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου στην τελευταία ομιλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 30 Μαρτίου.

O κ. Καρακωνστάνογλου  διδάσκει  Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική. Έχει συγγράψει τη μοναδική στην Ελλάδα επιστημονική μονογραφία  για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) 600 σελίδων. Διετέλεσε  Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Ήταν τέσσερις φορές υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Α΄  Θεσσαλονίκης( επιλαχών του 2009) και υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2014. Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 2007 έως το 2014 και διετέλεσε για τρία χρόνια Αντιδήμαρχος έχοντας την ευθύνη για  μεγάλα  έργα όπως το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο  και η ανάπλαση της Νέας Παραλίας .

Διετέλεσε Επικεφαλής (2004-2008) του διεθνούς φορέα για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων υπό την αιγίδα της Ευρωπ.Ένωσης (έδρα Θεσσαλονίκης). Υπήρξε μέλος και Διευθυντής  Αποστολών Διεθνών Οργανισμών στο Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τα  Σκόπια  (1992-1996).

Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του συλλόγου των διδασκόντων του ΑΠΘ  και του αντίστοιχου Πανελληνίου Οργάνου των καθηγητών ΑΕΙ,  επίτιμος Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Μακεδονικών Οργανώσεων. Αγωνίζεται επί δεκαετίες για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και τα δίκαια του προσφυγικού Ελληνισμού.

imaδφσηγge001

 

Η Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ” Αγ. Αντώνιος ο Μέγας”.

Πριν από την ομιλία οι φίλοι της Σχολής Γονέων θα απολαύσουν την γυναικεία χορωδία και τα παραδοσιακά όργανα του “Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου”  και της  “παραδοσιακής Ευωχίας” της ενορίας Αγ. Αντωνίου του Σβορώνου υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Θανουρή σε παραδοσιακά τραγούδια.

unnaσηφγδηγφδξmed

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

                                   www.sxoligoneon.gr

Ο Πρόεδρος    Κωνσταντίνος Κορομπίλης