Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η κρυφή αλήθεια του αρχιτεκτονικού τοπίου

31 Μαρτίου 2015

Η κρυφή αλήθεια του αρχιτεκτονικού τοπίου

main_ekthesi_opertusΟ βραζιλιάνος φωτογράφος Luiz Veloso παρουσιάζει εικόνες που εστιάζουν στο μυστικό σημείο του περιβάλλοντός μας.

Αθέατες λεπτομέρειες του περιβάλλοντός μας έρχονται στο προσκήνιο μέσα από το μέσο της φωτογραφίας. Η στατική εικόνα ρίχνει ένα διαφορετικό φως στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητά μας… Ο βραζιλιάνος φωτογράφος Luiz Veloso (Λουίζ Βελόζο) μπορεί να γεννήθηκε στα υψίπεδα του Minas Gerais, αλλά όταν έζησε για πολλά χρόνια με την οικογένειά του στην Μπραζίλια, η μοντέρνα αρχιτεκτονική του Oscar Niemeyer πυροδότησε το ενδιαφέρον του για τις τέχνες και τον οδήγησε στην τέχνη της φωτογραφίας. Σήμερα, ο Veloso δημιουργεί μία έκθεση φωτογραφίας που διεισδύει μέσα στις λεπτομέρειες και αθέατες πτυχές του αρχιτεκτονικού τοπίου γύρω μας. Η έκθεσή του «Opertus» μας προσκαλεί να δούμε πέρα από την πρώτη εικόνα που αντιλαμβάνονται τα μάτια μας, μας καλεί να σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι να εξερευνήσουμε τις πολλές και διαφορετικές όψεις που είναι κρυμμένες στην καθημερινή μας ζωή, την κρυφή αυτή πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται το σώμα και το μυαλό μας και συχνά οι ίδιοι παραβλέπουμε.

main_Ekth._Opertus___L.Velozo_(3)

main_b_12195_2

main_b_12196_3

main_Ekth._Opertus___L.Velozo_(1)

main_Ekth._Opertus___L.Velozo
Info:
Έως 9 Απριλίου 2015. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418 550. Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ 18:00 -22:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Γιώτα Αργυροπούλου

Πηγή: tospirto.net