Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μύδια με πράσινη πιπεριά και μουστάρδα

20 Απριλίου 2015

Μύδια με πράσινη πιπεριά και μουστάρδα

5b62d01506bd8a53b6c4928e25fa9b8a_LΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. μουστάρδα Mild Hellmann’s
  • 200 γρ. Μύδια ψίχα
  • 4 ντομάτες
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 20 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 2 άτομα

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μύδια μαζί με την πιπεριά.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα έως ότου πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε ½ ποτήρι του κρασιού νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμά τους. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε έως ότου αρχίζει να δένει η σάλτσα.

Προσθέτουμε και τη φέτα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το μαγείρεμα έως ότου η φέτα να λιώσει ελαφρά.

Αν νηστεύουμε, παραλείπουμε την φέτα.

Μπορούμε να σβήσουμε με ούζο για περισσότερα αρώματα καθώς και να προσθέσουμε και λίγο μπούκοβο. Η πιπεριά που χρησιμοποιούμε να είναι κέρατο για πιο πικάντικη γεύση.

Πηγή:cookbox.com.cy