Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

H Volvo Life Paint σώζει τους ποδηλάτες τη νύχτα [video]

20 Απριλίου 2015

H Volvo Life Paint σώζει τους ποδηλάτες τη νύχτα [video]

volvo-life-paint-121526Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo δεν κόπτεται μόνο για την ασφάλεια των επιβατών στα οχήματά της, αλλά για την προστασία των πεζών και των ποδηλατών.

Με αυτή τη λογική, η Volvo ανακοίνωσε την κυκλοφορία της βαφής Life Paint η οποία φωτίζει καλύτερα τους ποδηλάτες και τα ποδήλατα τις νυχτερινές ώρες, καθώς λειτουργεί ως αντανακλαστικό υλικό που λάμπει ένα ψυχρό λευκό φως όταν λούζεται από τη δέσμη φωτός των προβολέων ενός αυτοκινήτου.

Η Life Paint είναι διάφανη, δεν διακρίνεται στην επιφάνεια του σκελετού του ποδηλάτου και διαρκεί περίπου μία εβδομάδα μετά τον ψεκασμό.

Η Volvo ανέπτυξε το υλικό σε συνεργασία με τη βρετανική διαφημιστική Grey London και τη σουηδική νεοφυή εταιρεία Albedo100.

Παρότι το προϊόν προορίζεται κυρίως για ποδηλάτες, ως επικάλυψη στους σκελετούς και τα κράνη, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από πεζούς σε μια σειρά από χρήσεις, όπως σε ρούχα,παιδικά καροτσάκια, λουριά σκύλων, παπούτσια και τσάντες.

Όραμα της Volvo είναι από το έτος 2020 και εντεύθεν κανένα όχημα της εταιρείας να μην εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα με τραυματισμούς και θανάτους ανθρώπων.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 19.000 ποδηλάτες τραυματίζονται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Νικ Κόννορ, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car UK είπε ότι “στη Volvo, πιστεύουμε ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να επιβιώσεις μιας σύγκρουσης είναι να μην συγκρουστείς”.volvo-life-paint-121526

 

Καταρχάς το προϊόν θα διατεθεί δωρεάν σε έξι μεγάλα καταστήματα πώλησης ποδηλάτων στην Αγγλία.

Δείτε πώς λειτουργεί η βαφή στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή:econews