Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο με φωτοβολταϊκά στους τροχούς  

27 Απριλίου 2015

Ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο με φωτοβολταϊκά στους τροχούς  

iliako-podilato-fotovoltaika-121698Τα φωτοβολταϊκά εκμεταλλεύονται την ενέργεια του Ήλιου παράγοντας καθαρό ηλεκτρισμό με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το ποδήλατο είναι ένα καθαρό μέσο μετακίνησης που δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, όπως τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες, προσφέροντας παράλληλα ευεξία και υγεία στους αναβάτες.

Τα πλεονεκτήματα των δύο τεχνολογιών συνδύασε ο δανός σχεδιαστής Γιέσπερ Φράουσιγκ με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες στους τροχούς.

Τα φωτοβολταϊκά τροφοδοτούν τις μπαταρίες όταν το ποδήλατο “λιάζεται” και οι μπαταρίες αναλαμβάνουν δράση όταν το ποδήλατο κινείται με την ηλεκτροκίνηση.

Ο Φράουσιγκ εργάστηκε επί τρία χρόνια για να κατασκευάσει δύο πρωτότυπα. Υποστηρίζει ότι το ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο έχει αυτονομία ηλεκτροκίνησης 70 χιλιόμετρα και ότι μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 50 χιλιομέτρων ανά ώρα και μέση ταχύτητα 24 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Δείτε το video εν δράσει!

Το ηλιακό ποδήλατο δεν είναι από αυτές τις ιδέες που μένουν μόνο στα χαρτιά αφού έχει θέσει υποψηφιότητα για τα βραβεία βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου με την ονομασία INDEX.

Πηγή: econews.gr