Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η γενοκτονία των Αρμενίων στον Τεχνοχώρο

27 Απριλίου 2015

Η γενοκτονία των Αρμενίων στον Τεχνοχώρο

main_ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ_Ελένη_Πλουμιστού_ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣΤα γεγονότα και οι συνέπειες σε μία εικαστική συνομιλία καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Τοποθετώντας συμβολικά την 24η Απριλίου ως επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων, μία εικαστική έκθεση έρχεται να θυμίσει τα τραγικά γεγονότα της χρονιάς του 1915. Με σκοπό να πολεμήσει μία ενδεχομένη «γενοκτονία της μνήμης», η έκθεση εκτυλίσσεται μέσα από δύο οπτικές: Την παρουσίαση της θηριωδίας και τα τραύματα που προκάλεσε στους επιζώντες και τους απογόνους τους η πράξη της γενοκτονίας -μέσα από την εικαστική εγκατάσταση του Gagik Altunyan- και σε δεύτερο επίπεδο μια πιο αισιόδοξη οπτική αναγέννησης μέσα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το έργο τους, αναφερόμενοι στη σημερινή πραγματικότητα. Η έκθεση πραγματοποιείται στον Τεχνοχώρο και συμμετέχουν οι: Gagik Altunyan, Gagik Ghazanchyan, Albert Hakobyan, Sarkis Hamalbashian, Haik Mesropian, Eozen Agopian, Anna Ghamaryan, Arakel Grigoryan, Irini Mnatsakanian, Edouard Sacaillan, Minas Semertzian, Mariam Tsakirian.
Επίσης, στον χώρο των εγκαταστάσεων του τυπογραφείου Φωτόλιο-Τύπικον
-επί της Λ. Κηφισού στο ύψος του Αγ. Ι. Ρέντη- θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση «Preadexhibition» με το έργο 39 ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με θέμα τη σχέση τέχνης, τυπογραφίας και γραφής.

main_ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ__Sarkis_Hamalbashian_ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

main_ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ__Anna_Ghamaryan_ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

main_ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ__Arakel_Grigoryan_ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

Info

Έως 30 Απριλίου  2015. Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, 211 182 38 18. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30 Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00. Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Γ.Α.

Πηγή: tospirto.net