Γενικά Θέματα

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας τουρίστας στη Σαντορίνη! (VIDEO)

28 Απριλίου 2015

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας τουρίστας στη Σαντορίνη! (VIDEO)

a65f7804f55080c8a21bbcd2145ef7fd_L (1)«Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά και τα πιο ρομαντικά σημεία του πλανήτη. Αυτό το “πετράδι του στέμματος της Ελλάδας” δεν μπορεί εύκολα να ξεχαστεί», γράφει η βρετανική εφημερίδα Express για τη Σαντορίνη.

Μάλιστα, προσφέρει και την εξής λίστα των «must do’s», όταν κάποιος βρεθεί στο νησί:
1. «Οι παραλίες αυτού του νησιού των Κυκλάδων είναι θρυλικές. Μόνο μια σύντομη βόλτα από το αρχαίο μνημείο του Ακρωτηρίου αρκεί για να φτάσετε στην Κόκκινη Παραλία με τις πασίγνωστες κόκκινες και μαύρες ηφαιστειογενείς πέτρες. Η μαύρη άμμος στο Καμάρι “επιβλέπεται” από το επιβλητικό Μέσο Βουνό και τα βουνά του Προφήτη Ηλία».

2. «Το ειδυλλιακό χωριό της Οίας με τα κατάλευκα σπίτια και τα μπλε παντζούρια είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Βρίσκεται στην κορυφή ενός εντυπωσιακού βράχου, προσφέρει υπέροχη θέα στο ηφαίστειο της Παλιάς και της Νέας Καμένης. Περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο που σχηματίζουν τα στενά δρομάκια με τους γαλάζιους τρούλους των εκκλησιών και τις αμέτρητες γκαλερί και ταβέρνες».

3. «Η Οία είναι πασίγνωστη πως έχει ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του πλανήτη, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πάρα πολλά σημεία στο νησί για να δείτε το θέαμα που κόβει την ανάσα με τις ροζ και χρυσές ηλιαχτίδες να πέφτουν στη θάλασσα. Το χωριό Ημεροβίγλι με την πανοραμική του θέα είναι ένα από αυτά τα μέρη, όπως και η παραλία Βλυχάδα με το ηφαιστειογενές της σκηνικό».

4. «Κοιμηθείτε σε ένα υπόσκαφο σπίτι, μέρος της αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης. Τα σπίτια μέσα στις σπηλιές, τα υπόσκαφα σπίτια χτίστηκαν ιστορικά από τους ντόπιους για να προστατευτούν από τους δυνατούς ανέμους. Τώρα πολλά έχουν μετατραπεί και ανακαινιστεί από καινοτόμους αρχιτέκτονες σε πολυτελείς βίλες».

5. «Γευθείτε τη μοναδική τοπική κουζίνα. Για “σικ γεύματα”, συστήνεται το εστιατόριο Selene στο όμορφο χωριό του Πύργου. Με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και στις καινοτόμες τεχνικές μαγειρικής, απλά φροντίστε να κλείσετε εκ των προτέρων τραπέζι».

6. «Φροντίστε να κλείσετε μια κρουαζιέρα και να δείτε έτσι το νησί και από άλλη οπτική. Η Σαντορίνη είναι γνωστή για την ιστιοπλοΐα της. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα γιοτ είτε ένα ταχύπλοο για τον γύρο του νησιού. Επίσης, μπορείτε να κάνετε scuba diving και έτσι σίγουρα θα έχετε μια μοναδική άποψη του ηφαιστειογενούς τοπίου κάτω από την επιφάνεια. Πληροφορίες στο Κέντρο Καταδύσεων της Σαντορίνης».

7. «Η οινοποιία στη Σαντορίνη χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, και μέχρι σήμερα το κρασί παραμένει ως ένα από τα κυριότερα τοπικά προϊόντα του νησιού. Το ηφαιστειογενές περιβάλλον λέγεται ότι δίνει στο κρασί ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μπορείτε ακόμα να κάνετε και ειδική ξενάγηση στα οινοποιεία του νησιού. Το βραβευμένο οινοποιείο του Κτήματος Σιγάλα προσφέρει τέτοιου είδους ξεναγήσεις».

8. «Επισκεφθείτε το αξιαγάπητο χωριό Εμπορείο ή Εμπορειό με το καλοδιατηρημένο αρχαίο κάστρο ή αλλιώς Καστέλι με τις μυριάδες εκκλησίες και την ιστορική αρχιτεκτονική αφθονία. Περάστε από τις παραλίες Περίσσα και Περίβολος με τις τέλειες ταβέρνες».

9. «Απολαύστε λίγο ιστορία στον χώρο του Ακρωτηρίου, όπου είχε θαφτεί προϊστορικός και υστεροκυκλαδίτικος πολιτισμός κι έχει γίνει εκτεταμένη δουλειά αναστήλωσης. Περιπλανηθείτε στους δρόμους και τις πλατείες της προϊστορικής πόλης όπου κάποτε ζούσαν 30.000 άνθρωποι και συχνά αναφέρετε ως “Πομπηία του Αιγαίου”».

10. Πριν πάτε στη Σαντορίνη, δείτε αυτό το κατατοπιστικό βίντεο:

Πηγές:travelstyle.gr-  onlycy.com