Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ο Δημήτρης Καραντζάς στις Βρυξέλλες

4 Μαΐου 2015

Ο Δημήτρης Καραντζάς στις Βρυξέλλες

main_nikolasliak-thumb-largeΘα συμμετάσχει στο KunstenFestivalDesArts 2015, που διοργανώνεται από 8 έως 30 Μαΐου.

Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε την πρώτη του διεθνή, θεατρική εξόρμηση και μάλιστα προσκεκλημένος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού φεστιβάλ. Φιλοξενήθηκε για δύο βράδια στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, παρουσιάζοντας το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου», που είχε ανεβάσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές με τη Liberation να κάνει λόγο για «μια από τις καλύτερες παραστάσεις της διοργάνωσης». Φέτος, ο Δημήτρης Καραντζάς ετοιμάζει βαλίτσες για το δεύτερο ταξίδι του στην Ευρώπη. Θα λάβει μέρος στο KunstenFestivalDesArts 2015, στο περίφημο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης των Βρυξελλών, που θα διοργανωθεί 8 με 30 Μαΐου με τις εκδηλώσεις του να απλώνονται σε ολόκληρη τη βελγική πρωτεύουσα. Όπως ο ίδιος μας εξηγεί: «Θα βρίσκομαι εκεί από 13 έως 27 Μαΐου, συμμετέχοντας στο φετινό residency του φεστιβάλ, με νεαρούς καλλιτέχνες από διάφορες χώρες του κόσμου». Μαζί θα παρακολουθούν δύο με τρεις παραστάσεις την ημέρα και εν συνεχεία θα συνδιαλέγονται και θα επικοινωνούν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους γύρω από τη θεματική των έργων, που παρακολουθήσαν και την τέχνη εν γένει.
Και μετά το KunstenFestivalDesArts, θα ακολουθήσει η προετοιμασία του για την ερχόμενη θεατρική σεζόν στην Αθήνα, αλλά και για την εμφάνισή του στη Λισαβόνα, όπου θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο σε μεγάλο θεατρικό οργανισμό της πορτογαλικής πρωτεύουσας τον «Κυκλισμό του Τετραγώνου».
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Καραντζάς παρουσιάζει αυτή την περίοδο στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής τον «Φαέθοντα» του Δημήτρη Δημητριάδη, με τις παραστάσεις του να ολοκληρώνονται 10 Μαΐου.

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή:  tospirto.net