Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ: “Ο Όσιος Παΐσιος είχε προβλέψει τη δύναμη του διαδικτύου”

8 Μαΐου 2015

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ: “Ο Όσιος Παΐσιος είχε προβλέψει τη δύναμη του διαδικτύου”

8985a8cbc55df6fa9470421f84b038c6_LΗ πρώτη μέρα του Συνεδρίου για την Εκκλησία και το διαδίκτυο έκλεισε με την ομιλία του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Ηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
Ο π.Εφραίμ ανέλυσε το θέμα: «Η μετάδοση του Θείου Λόγου μέσω του διαδικτύου» και θυμήθηκε μια στιχομυθία με τον Όσιο Παΐσιο το 1982.
Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αναφέρθηκε στη δύναμη του διαδικτύου και τα πολλαπλά οφέλη από τη σωστή χρήση του. «Ο Θείος Λόγος πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο, σήμερα που τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί από την παγκοσμιοποίηση και τα πρόσωπα έχουν αλλοτριωθεί», είπε μεταξύ άλλων. Έφερε ως παράδειγμα την προ ημερών παρουσία του ηθοποιού Τζόναθαν Τζάκσον στο Άγιον Όρος: «Μου είπε πως για να γίνει Ορθόδοξος Χριστιανός τον βοήθησε το διαδίκτυο».
Γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε τον Όσιο Παΐσιο και τα όσα προφητικά του είχε πει στο κελλί του το 1982: “Μου είχε πει εσύ θα ζήσεις σε μια εποχή που ταυτόχρονα ο λόγος του Θεού θα μεταδίδετε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης”. 30 χρόνια μετά έχει επαληθευτεί απόλυτα. Και προσέθεσε: «ο λόγος του Θεού μπορεί να δώσει δύναμη ακόμη και μέσω του διαδικτύου, να έρθει σε επαφή μαζί Του και να αναγεννηθεί».
Εσπευσε να τονίσει πως η παρουσία του προσώπου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα τεχνολογικά βοηθήματα. «Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο», είπε ο π.Εφραίμ που προσέθεσε πως θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση του από τον άνθρωπο.
Πηγή:agioritikovima.gr