Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καραγκιόζης για παιδιά και ενηλίκους από τον Ηλία Καρελλά

10 Μαΐου 2015

Καραγκιόζης για παιδιά και ενηλίκους από τον Ηλία Καρελλά

main_karellas1Θα παρουσιάσει το καλοκαίρι τις παραστάσεις «Ένα σπίτι σκιές» και «Καραγκιόζης, 2 πακέτα τσιγάρα».

Με την αυλαία του «Ερωτόκριτου» του Βιτσέντζου Κορνάρου να έπεσε στις αρχές του μήνα στο Θέατρο Κάππα και με την προετοιμασία της νέας παιδικής παραγωγής τους για τον επόμενο χειμώνα, «Το Μόνο Ταξίδι της Ζωής του» (βασισμένη στο έργο του Γεώργιου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον») να έχει ήδη ξεκινήσει, ο Ηλίας Καρελλάς και ο θίασός του ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες. Θα διοργανώσουν μες στο καλοκαίρι δυο τριήμερα Θεάτρου Σκιών για παιδικό και ενήλικο κοινό, εγκαινιάζοντας τον Χώρο Τέχνης Art 63 (3ης Σεπτεμβρίου 63, Αθήνα, 210 3235592) που στεγάζεται στο πέτρινο νεοκλασικό κτίριο της δραματικής σχολής Γ. Θεοδοσιάδη. Θα παρουσιάσουν στη αυλή του τις παραστάσεις: «Ένα σπίτι σκιές» και «Καραγκιόζης, 2 πακέτα τσιγάρα». Αναλυτικότερα:
«Ένα σπίτι σκιές»: Η αρχή θα γίνει με την παιδική παράσταση θεάτρου σκιών, η οποία συνδυάζει τον παραδοσιακό Καραγκιόζη με το τραγούδι, την αφήγηση και τα διαδραστικά παιχνίδια σε ένα σκηνικό-έκπληξη, που θα ενθουσιάσει τους μικρούς τους φίλους. Παίζουν: Ηλίας Καρελλάς, Κωνσταντίνα Γκόρου. (26-28 Ιουνίου στις 20.15. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ).
«Καραγκιόζης, 2 πακέτα τσιγάρα»: Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ηλία Καρελλάς και οι Kompanía συναντιούνται ξανά για να παρουσιάσουν αυτή τη φορά μια παράσταση θεάτρου σκιών αποκλειστικά για ενήλικο κοινό. Υπό το φως των κεριών και τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας, ο Καραγκιόζης προβάλλει πίσω από το λευκό πανί τη σκιά του καλού και κακού μας εαυτού, σατιρίζοντας τα πάντα έξω απ’ τα δόντια. Παίζουν: Ηλίας Καρελλάς, Kompanía. (3 – 5 Ιουλίου στις 21.15. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ).
main_spiti_skies

main_karellas2

main_art_63

main_art63

main_kompania

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή:  tospirto.net