Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το Ναύπλιο τίμησε τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη

21 Μαΐου 2015

Το Ναύπλιο τίμησε τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU21Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται στο συνοικισμό Νέο Βυζάντιο στο Ναυπλίου. Ο ναός  βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστών που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Μετά το πέρας του αρχιερατικού εσπερινού και του κηρύγματος από τον Σεβασμιότατο, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνος και των  « Άχραντων Πάθων του Χριστού », (τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, τον Ακάνθινο Στέφανο, την Ιερά Χλαμύδα ,τον Ιερό Σπόγγο, λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο, καθώς και μέρος από την πλεξίδα του Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού), που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στον ναό από την Βασιλική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αιγιαλεία.

Το παρών τους έδωσαν ο Βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλος, ο Θεματικος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος, η Πρόεδρος του  ΔΟΠΠΑΤ κ.Πόπη Καλκούνου καθώς και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου. Στην λιτανευτική πομπή συμμετείχε η δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

“Τα Αχραντα Πάθη”

Αποτελούν θησαυρό και καύχημα της μονής. Δώρο των Θωμά και Δημήτριου Παλαιολόγων στον κτήτορα της μονής, ανεψιό τους, Όσιο Λεόντιο. Μέσα σε υστεροβυζαντινό κιβώτιο φυλάσσονται μεγάλα τεμάχια τίμιου ξύλου, ακάνθινου στεφάνου, χλαμύδας, λίθων από τον Πανάγιο τάφο. Οι χριστιανοί της περιοχής τρέφουν μεγάλη ευλάβεια στο μεγάλο αυτό θησαυρό της πίστης, ώστε ανέκαθεν όταν έχουν προβλήματα επιδημιών, ξηρασίας κλπ, ζητούν τη μεταφορά των “Αγίων Παθών” στο χωριό τους και έχουν άμεσο αποτέλεσμα.

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU20

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU19

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU18

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU17

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU22 (1)

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU16

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU15

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU14

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU13

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU12

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU11

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU10

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU9

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU8

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU7

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU6

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU5

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU4

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU3

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU2

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU1

NAUPLIO_AG_KONSTNTINOU22

Πηγή: Ευάγγελος Μπουγιώτης