Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Θανάσης Παπακωνσταντίνου… on the road

22 Μαΐου 2015

Θανάσης Παπακωνσταντίνου… on the road

main_foto_thanasis_2012Το καλοκαίρι του ξεκινάει νωρίς φέτος.

Mε μπουζουκομάνα την ηλεκτρική κιθάρα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου φαίνεται να διάγει μια εξόχως επικοινωνιακή χρονιά – αν κρίνουμε και από τις χειμερινές του εμφανίσεις που περιλάμβαναν περιοδεία στην Ευρώπη.
Το καλοκαίρι του ξεκινάει νωρίς από τη Θεσσαλονίκη (23 Μαΐου) στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου κατεβαίνει στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στις 8 Ιουνίου Παλιά Σφαγεία Πάτρας και 29 Ιουνίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους. Επόμενες συναυλίες του θα ανακοινωθούν αργότερα.
Οι εμφανίσεις Παπακωνσταντίνου ισοδυναμούν πάντα με ένα εξαιρετικά θερμό συναυλιακό κλίμα, που φτιάχνεται και από ένα δεμένο και καλά ενημερωμένο κοινό. Ο ίδιος όμως παραμένει σταθερά… αμετανόητος. Η σκηνή είναι το πρόβλημα.
«Όχι βέβαια ότι δεν έχω πάρει τα “δώρα” μου από αυτή την ιστορία, αλλά δεν είμαι γι’ αυτό» μας είχε πει τελευταία. «Το ξέρω. Το βλέπω. Είναι άλλοι που τους βλέπεις στα παρασκήνια και σέρνονται, και μόλις βγουν στη σκηνή τα ξεχνάνε όλα… Εγώ διαρκώς αμφιβάλλω, κι αυτή η αμφιβολία είναι ψυχοφθόρα, δεν μου αφήνει το σθένος να το παλέψω».
Προς το παρόν, το παλεύει (και καλά του κάνει!), και μας καλεί μαζί με τους μουσικούς του για να μας προσφέρουν «απόλαυση και στοχασμό, παίζοντας και τραγουδώντας για τα απλά και τα περίπλοκα, με οδηγό την παράδοση από τη μια και τον μαγικό ρεαλισμό από την άλλη».
Η «ομάδα» παραμένει δεμένη και σταθερή: Ματούλα Ζαμάνη (τραγούδι), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο και φωνή), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Αντώνης Μαράτος (ηλεκτρικό μπάσο), Γιάννης Αντωνιάδης (κλαρίνο), Αλέξανδρος Κτιστάκης (κιθάρα, τραγούδι).

Χάρη Ποντίδα
Πηγή tospirto.net