Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων στο Ναύπλιο

24 Μαΐου 2015

Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων στο Ναύπλιο

 NAU_PONTIOI1
Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923.
Ο φετινός εορτασμός της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο Ναύπλιο με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασιλείου Σουλάνδρου.
Στην δοξολογία παρευρέθηκαν, οι βουλευτές του νομού Ανδριανος και Γαλέος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Β.Σιδέρης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αντιδημαρχος Ναυπλιέων Ρ.Μπαρου, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Κρίγγος κ.α.
Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Κατόπιν ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδος, διοργάνωσε εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια και χορούς. Το χορευτικό του Συλλόγου Παρουσίασε τον Πυρρίχιο χορό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα.

NAU_PONTIOI22

NAU_PONTIOI21

NAU_PONTIOI20

NAU_PONTIOI19

NAU_PONTIOI18

NAU_PONTIOI15

NAU_PONTIOI14

NAU_PONTIOI13

NAU_PONTIOI11

NAU_PONTIOI9

NAU_PONTIOI8

NAU_PONTIOI7

NAU_PONTIOI6

NAU_PONTIOI5

NAU_PONTIOI4

NAU_PONTIOI3

NAU_PONTIOI2

NAU_PONTIOI1

NAU_PONTIOI10 (1)

Πηγή:STUDIO B&G -Ευάγγελος Μπουγιώτης