Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Παγιδευμένοι στο διάστημα τρεις αστροναύτες

24 Μαΐου 2015

Παγιδευμένοι στο διάστημα τρεις αστροναύτες

41402-0.pagideumenoi.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002Ακόμη ένα μήνα θα μείνουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι τρεις αστροναύτες που επρόκειτο να επιστρέψουν στη Γη την περασμένη εβδομάδα με το ρωσικό διαστημόπλοιο Progress που χάθηκε στο διάστημα και κινδύνευε να πέσει στη Γη.

Επιστροφή στις 11 Ιουνίου

Η NASA και η ρωσική υπηρεσία διαστήματος βεβαιώνουν ότι οι αστροναύτες έχουν εφόδια για πολλές εβδομάδες, χωρίς να στερηθούν τίποτα από την αναγκαστική αλλαγή του προγράμματος. Οι τρεις αστροναύτες, ένας Αμερικανός, ένας Ρώσος και μια Ιταλίδα θα αναγκαστούν να παραμείνουν στον Σταθμό έως τις 11 Ιουνίου, ενώ οι νέοι ένοικοι του ISS θα φτάσουν εκεί στα τέλη Ιουλίου. Ο επικεφαλής του ρωσικού τομέα του Σταθμού Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, δήλωσε ότι ο Τέρι Βιρτς, ο Αντόν Σκαπλέροφ και η Σαμάνθα Κριστοφορέτι αντιμετώπισαν τα νέα για την αναβολή του ταξιδιού τους με κατανόηση .

Την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική κάψουλα Progress που μετέφερε εφόδια και καύσιμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δεν κατάφερε να προσδεθεί με τον Σταθμό και εξαφανίστηκε στο διάστημα.

Πηγές: Thetoc- cytoday.eu