Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εκδήλωση για τη διαχείριση του άγχους παιδιών και εφήβων

26 Μαΐου 2015

Εκδήλωση για τη διαχείριση του άγχους παιδιών και εφήβων

ΠΑΙΔΙΑΕκδήλωση με θέμα την ψυχοδυναμική της οικογένειας στην Ελλάδα και την Κύπρο: Διαπολιτισμική έρευνα με 41 χώρες-Διαχείριση του άγχους παιδιών και εφήβων πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου πρόσφατα σε συνεργασία με το το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Μορφωτικός Σύμβουλος Μαρία Παναγίδου η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και τους σκοπούς του Ιδρύματος «Ανδρέας Λεντάκης», μνημονεύοντας τον αείμνηστο Ανδρέα Λεντάκη ο οποίος, όπως είπε, υπηρέτησε το συλλογικό όφελος αναδεικνύοντας ως ύψιστες αρχές την ανθρωπιά, το ήθος, την τόλμη και την εργατικότητα».

Προστίθεται ότι «η Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» κ. Έφη Λεντάκη ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της έρευνας για την οικογένεια, η οποία εξελίσσεται, όπως είπε, μέσα στην περίοδο της Κρίσης, αναλύοντας τις συνέπειες τόσο στο οικονομικό όσο και στο οικογενειακό τοπίο».

Στην εκδήλωση, αναφέρεται, «μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Γεώργας με θέμα την ψυχοδυναμική της οικογένειας στην Ελλάδα και την Κύπρο: Διαπολιτισμική έρευνα με 41 χώρες».

Η εισήγηση του Νίκου Ζυγούρη, Ψυχολόγου, Διδάκτορος Κλινικής Νευροψυχολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχε ως θέμα τον ρόλο της οικογένειας στη διαχείριση του άγχους παιδιών και εφήβων ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης Αναστασία-Βαλεντίνη Ρήγα.

Πηγή: ikypros.com