Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Βραδιά μουσικής μπαρόκ στο κτήμα Κουσκόβο

22 Ιουνίου 2015

Βραδιά μουσικής μπαρόκ στο κτήμα Κουσκόβο

2015061014595074

Το κτήμα Κουσκόβο το οποίο ανήκε στην οικογένεια Σερεμέτιεφ είναι από τα λίγα μέρη που έχουν διατηρήσει την αρχική τους ομορφιά. Χρονολογείται στο τρίτο τέταρτο του 17ου αιώνα, όταν κτίστηκε η κύρια έπαυλη και διαμορφώθηκαν τρία πάρκα – το γαλλικού τύπου πάρκο, το πάρκο εγγλέζικου τοπίου και η λίμνη. Είχε σχεδιαστεί για δεξιώσεις, γιορτές και άλλες εκδηλώσεις.

Στο κτήμα έχουν αναβιώσει σήμερα οι παλιές παραδόσεις της φιλοξενίας, με το μουσείο να διοργανώνει θεατρικές παραστάσεις, δεξιώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, στην Αίθουσα Χορών του Παλατιού φιλοξενούνται πολλές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις.
Μία από αυτές είναι οι «Βραδιές Οργάνων στο Κουσκόβο». Πρόκειται για μια σειρά συναυλιών που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Έλενα Πριβαλόβα- Επστάιν, οργανίστα του Αγίου Παύλου της Ρίγας και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, και τη χορωδία Χρυσή Εποχή, ένα σύνολο από σολίστες μπαρόκ μουσικής.
«Η όμορφη αίθουσα συναυλιών με την καταπληκτική ακουστική της και οι εσωτερικοί χώροι του 18ου αιώνα, προωθούν την αντίληψη της κλασικής μουσικής», λέει η Έλενα.
Το καλοκαίρι ο καθένας έχει την ευκαιρία να χαρεί την οργανική μουσική και να αισθανθεί σαν ευγενής επισκέπτης του Κόμη Σερεμέτιεφ.
https://www.youtube.com/watch?v=4cd46mtOZtI
Πατήστε |CC| για να δείτε τους Ελληνικούς τίτλους
Anna Levicheva, Vladimir Stakheev, RBTH

Πηγήgr.rbth.com