Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καλοκαίρι γεμάτο Αισχύλο

29 Ιουνίου 2015

Καλοκαίρι γεμάτο Αισχύλο

main_ησγφγφδηSLIDER (1)Το φετινό Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος είναι αφιερωμένο στο έργο του μεγάλου έλληνα τραγωδού.

Στον τόπο καταγωγής του θα τιμηθεί φέτος το καλοκαίρι το έργο του ελευσίνιου τραγικού ποιητή Αισχύλου, με αφορμή το ομώνυμο φεστιβάλ, τα Αισχύλεια, το οποίο φέτος κλείνει τα 40 χρόνια του. Μέσα από το Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, που φέτος πραγματοποιείται για 3η χρονιά στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, θα γίνει ένα δεκαήμερο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εργαστήρια, masterclasses και σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές, συζητήσεις, παραστάσεις, δρώμενα και εκπαιδευτικές εκδρομές με αφετηρία το έργο του Αισχύλου. Από 1η έως 10 Ιουλίου, επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών -Μαρία Κεχαγιόγλου, Μάρθα Φριντζήλα, Camilo Betancor, Νικολέττα Φριντζήλα, Σαβίνα Γιαννάτου, κ.ά.- θα προσεγγίσουν και θα διδάξουν διαφορετικά σεμινάρια πάνω σε διάφορα έργα του Αισχύλου. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, προβολές, μία εικαστική έκθεση και πειραματικές παραστάσεις, όπως οι ακόλουθες:

main_unγφσηγφησnamed

Αισχύλου ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
Σκηνοθεσία Θεανώ Μεταξά

Αισχύλου ΧΟΗΦΟΡΟΙ -μία ανάγνωση
Σκηνοθεσία Μάρθα Φριντζήλα

Αισχύλου ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ
Σκηνοθεσία Μιχάλης Πανάδης

Αισχύλου ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ – Transmedia
Σύλληψη Σκηνοθεσία Φένια Τσάμη

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ
Σκηνοθεσία Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Αισχύλου ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ από τον θίασο COMMEDIA DELL ARTE AL IMPROVISATA
Διδασκαλία, Σκηνοθεσία: Camilo Bentancor

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί και η εκπαιδευτική εκδρομή-ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας – διάρκειας 6 ωρών.

Info: 1η έως 10 Ιουλίου. Παλαιό Ελαιουργείο Δήμου Ελευσίνας. Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο: info@attikosxoleio.gr & Δρόμος με Δέντρα, BAUMSTRASSE, Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός, info@dentra.gr | 6983313302 (ώρες τηλ:11.30-14.30 και 17.30-21.30)

Λενιώ Αλεξίου

Πηγή:  tospirto.net