Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Λήμνος: Ένας κόσμος μαγικός που περιμένει να τον ανακαλύψεις!

1 Ιουλίου 2015

Λήμνος: Ένας κόσμος μαγικός που περιμένει να τον ανακαλύψεις!

Myrina-Μάθε τα πάντα για την Λήμνο ΕΔΩ

Ατελείωτες παραλίες με πρασινογάλαζα και κρυστάλλινα νερά, λοφίσκοι γεμάτοι φύση και ζωή, λιμνοθάλασσες πλημμυρισμένες ιστορία, πολιτισμός αιώνων, μύθοι και πραγματικότητες, δρόμοι που οδηγούν σε μονοπάτια γαστρονομίας και τέχνης, χιλιάδες φλαμίνγκο και πέτρινα αρχοντικά με χρωματιστά παράθυρα και κατακόκκινες στέγες, είναι μόνο μερικά από αυτά που συναντά κανείς επισκεπτόμενος την Λήμνο. Έναν τόπο μαγικό, ένα νησί να το πιεις στο ποτήρι, που ξεχειλίζει ζωή και περιμένει να τον ανακαλύψεις.

Πατώντας κανείς το πόδι του στο νησί, ακούει τα κύματα να του μιλούν για την ιστορία της περιοχής, τις περιπέτειες του Ιάσονα με τους Αργοναύτες του, τις ιστορίες του Τρωικού πολέμου αλλά και το πως ο Φιλοκτήτης βρήκε καταφύγιο εκεί, γιατρεύοντας την πληγή που το προκάλεσε το δάγκωμα φιδιού με τη Λημναία γη (φάρμακο που χρησιμοποιούσαν την εποχή εκείνη για τις δηλητηριάσεις), με φήμη ξακουστή στα πέρατα του κόσμου.

Πάνω από 40 οικισμοί, γραφικοί, με πέτρινα σπίτια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ιστορία αιώνων, περιμένουν καρτερικά κρυμμένα μέσα στην ενδοχώρα τους επισκέπτες του νησιού, ενώ οι ανεμόμυλοι, τα αρχαία θέατρα, τα πηγάδια, οι μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ο αρχιτεκτονικός πλούτος της περιοχής αφηγούνται ιστορίες του παρελθόντος.

Στον σύγχρονο πλούτο του νησιού, η φιλοξενία και καλοσύνη των κατοίκων ξεχωρίζει. Με ένα χαμόγελο στα χείλη σε καλωσορίζουν στην γη των προγόνων τους, πρόθυμοι να σε ξεναγήσουν στα μυστικά των πανέμορφων οικισμών αφού πρώτα σε φιλέψουν οίνο ζηλευτό και εδέσματα που μυρίζουν θάλασσα.

Σήμερα, το νησί που μπορεί κανείς να το προσεγγίσει με πλοίο αλλά και με αεροπλάνο, παρουσιάζεται ως ιδανικός προορισμός για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ενώ προσφέρει πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων για διασκέδαση, άθληση και ψυχαγωγία. Τα θαλάσσια σπορ, η παρατήρηση πουλιών, το ψάρεμα και το κυνήγι σε συνδυασμό με τα θερμά λουτρά αλλά και την ποδηλασία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη του νησιού, ενώ οι Ιπποδρομίες στον Άγιο Γεώργιο Καλλιόπης προσελκύουν κάθε χρόνο λάτρεις του είδους απ’ όλο τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή το απολιθωμένο δάσος του νησιού μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει, ενώ οι Καταρράκτες του Κάσπακα, γνωστές και ως τα ορμητικά νερά που πέφτουν από ύψος 15 μέτρων, δικαιώνουν όλους όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν την Λήμνο.
diver

fanaraki1

KiteSurf

fanaraki2

spilia filoktiti

Αξιοθέατα του νησιού
Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου
Εκκλησιαστικό Μουσείο Μητροπόλεως Λήμνου
Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά
Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού
Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Λήμνου στη Νέα Κούταλη
Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης
Αρχαιολογικός Χώρος Ηφαιστείας
Αρχαιολογικός Χώρος Προϊστορικής Μύρινας
Καβείριο – Σπηλιά Φιλοκτήτη
Χορταρόλιμνη – Αλυκή – Ασπρόλιμνη
Αμμοθίνες Λήμνου

Πηγή:thrakitoday.com