Άγιοι - Πατέρες - Γέροντες

Μία προσευχή προς τον Θεό, για να μας αξιώσει σε θεϊκό έρωτα και να συγκρατήσει την οργή Του, προς το αμαρτωλό ανθρώπινο γένος

6 Ιουλίου 2015

Μία προσευχή προς τον Θεό, για να μας αξιώσει σε θεϊκό έρωτα και να συγκρατήσει την οργή Του, προς το αμαρτωλό ανθρώπινο γένος

Μία προσευχή προς τον Θεό

Ο Πατέρας Ελπίδιος, ιεραπόστολος της Αφρικής, μας συστήνει με αυτή την προσευχή, να δημιουργήσουμε έναν κύκλο προσευχής όλοι μας, λέγοντάς την καθημερινά, έτσι ώστε να έχουμε όλοι την ευλογία Του και την προστασία Του, για τα δεινά που έρχονται στον κόσμο.

“Θεέ της καρδιάς μου και της άπειρης αγάπης, Ουράνιε Πατέρα μου, κάνε την καρδιά μου να γίνει ένα με την ευσπλαχνική δική Σου, για να Σε αγαπώ και να Σε λατρεύω και να σπλαχνίζομαι τον κόσμο όλο.
Πλημμύρισέ με με τον θεϊκό Σου έρωτα και αξίωσέ με να Σου ανταποδώσω στο έπακρο τον έρωτα αυτό. Εσένα αναγνωρίζω σα μοναδικό Βασιλιά της καρδιάς μου και αφιερώνω την ψυχή μου στο Μονογενή Σου Υιο, Ιησού, δικό μας λατρεμένο Θείο Βρέφος και πληγωμένο Βασιλιά.
Δέξου με στην πατρική αγκαλιά Σου και κρύψε με βαθιά μέσα στη μητρική καρδιά Σου.
Στείλε αγγέλους να φρουρούν το σώμα, την ψυχή και την καρδιά μου και να με διδάξουν μυστικά την απόλυτη λατρεία, εμπιστοσύνη και υπακοή στο Άγιο θέλημά Σου, για να μη σε πληγώσω ποτέ ξανά.
Παρακλητικά ικετεύω τη λατρεμένη Σου κόρη και Βασίλισσα ουρανού και γης, την Αγία Μητέρα μας Μαριάμ, να με σκεπάζει στοργικά και να με μαθαίνει πώς να Σε λατρεύω απέραντα θεϊκά.
Σε πιστεύω, Σε λατρεύω και Σε αγαπώ.
Το ταπεινό Σου σπλάχνο που αγωνίζεται στη γη και με λαχτάρα προσμένει να βρεθεί στην αγκαλιά Σου, παντοτινά.”

 

Πηγή: agiosdimitrioskouvaras.blogspot.gr