Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σαλάτα με αβοκάντο και φασόλια

8 Ιουλίου 2015

Σαλάτα με αβοκάντο και φασόλια

recipe_main_akis-petretzikis-crunchy-chopped-salad_2Συστατικά
  • 2 μικρά αγγούρια χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα
  • 2 καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες
  • 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ της κούπας κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κονσέρβα φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμμένα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

4
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κοκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  • Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
  • Αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
  • Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας.
  • Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο…
Tip
Είναι απαραίτητο τα αβοκάντο να είναι ώριμα γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γεύση!