Γενικά Θέματα

Τι διδάσκουν οι χιλιαστές

8 Ιουλίου 2015

Τι διδάσκουν οι χιλιαστές

 Φωτο:augoustinos-kantiotis.gr

Φωτο:augoustinos-kantiotis.gr

Οι Χιλιαστές αρέσκονται να ονομάζουν τους εαυτούς τους «Σπουδαστές των γραφών». Η διδασκαλία τους όμως, ούτε ελάχιστη σχέση δεν έχει με την Αγία Γραφή. Στη θέση της πίστεως βρίσκεται η σκληρή απαίτηση της υποταγής στην οργάνωση. Στη θέση της Χριστιανικής ελευθερίας η δέσμευση. Ο Χριστός, ο Θεός της αγάπης και της συγγνώμης, έχει μεταβληθεί σε εκδικητή άγγελο, που θα εξολοθρεύσει τους άπιστους στη φοβερή μάχη του Αρμαγεδώνα. Την αγάπη στον πλησίον, την περιορίζουν μεταξύ τους και την καταλαβαίνουν θεωρητικά, γι’ αυτό και δεν έχουν φιλανθρωπικά ιδρύματα. Την Αγία Γραφή την πιστεύουν ιδιόρρυθμα. Πότε κατά γράμμα, πότε συμβολικά, όπως και όποτε συμφέρει την οργάνωση. Την έχουν μεταβάλει σε ένα βιβλίο υπολογισμών, πιστεύοντας πως μπορούν να προκαθορίσουν τα γεγονότα του μέλλοντος, όπως π.χ. να ορίσουν το χρόνο της συντέλειας του κόσμου, με αποτέλεσμα να πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους και να διαψεύδονται, χάνοντας σε κάθε τους διάψευση και αρκετούς οπαδούς… Ειδικότερα οι Χιλιαστές:

1) Δεν πιστεύουν στην Αγία Τριάδα, ούτε ότι ο Θεός είναι πνεύμα.

2) Πιστεύουν πως ο Χριστός δεν είναι Θεός, αλλά ο αρχάγγελος Μιχαήλ, το πρώτο κτίσμα του Θεού.

3) Η Παναγία, οι Άγιοι, τα μυστήρια, ο σταυρός, οι εικόνες είναι πράγματα μισητά και απαράδεκτα.

4) Δεν πιστεύουν στην Εκκλησία και πολεμούν και διαβάλλουν τους κληρικούς.

5) Πιστεύουν πως ο άνθρωπος είναι μόνο σώμα. Ό,τι ονομάζουμε ψυχή είναι απλώς η ζωή, όπως ακριβώς η ζωή των ζώων. Πεθαίνοντας ο άνθρωπος περιέρχεται στην ανυπαρξία, εκμηδενίζεται.

6) Τον ουράνιο παράδεισο θα τον κερδίσουν μόνο κάτι λίγοι από τους χιλιαστές, όσοι ανήκουν στους πιστούς δούλους, δηλαδή στην ηγεσία της οργάνωσης γιατί μόνο αυτοί είναι τα παιδιά του Θεού. Όλοι οι άλλοι χιλιαστές θα κληρονομήσουν τον επίγειο παράδεισο της χιλιετούς βασιλείας του Χριστού, που θα εγκαθιδρύσει στη Γη, μετά τη φονική μάχη του Αρμαγεδώνα (συντέλεια του κόσμου) και στην οποία θα εξολοθρευτούν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν ανήκουν στην οργάνωση των χιλιαστών.

7) Η κυβέρνηση, οι εξουσίες ο στρατός, η άμυνα της χώρας, η σημαία, ανήκουν όλα στον σατανά και στις σκοτεινές του δυνάμεις. Μόνη νόμιμη κυβέρνηση στη Γή είναι η οργάνωση των Χιλιαστών.

8) Η αιμοδοσία, η μετάγγιση, ο εμβολιασμός οι μεταμοσχεύσεις, απαγορεύονται.

Τελικά οι χιλιαστές είναι από τους πιο φοβερούς αιρετικούς όλων των εποχών, υιοθέτησαν και κηρύττουν τις περισσότερες από τις αιρέσεις των διαφόρων εποχών, προσθέτοντας σ’ αυτές και πολλές άλλες.

Iera Moni Kalamiou (esoteriki apopsi) stin Argolida

Πηγή: «Οι Χιλιαστές Μάρτυρες του Ιεχωβά στις πόρτες σας», Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Ναύπλιο.