Γενικά Θέματα

Πώς να αντιδράσουμε στους χιλιαστές

10 Ιουλίου 2015

Πώς να αντιδράσουμε στους χιλιαστές

scream_2Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε καλά πως οι χιλιαστές είναι πολύ επικίνδυνοι, τόσο για τις φοβερές πλάνες που διδάσκουν, όσο και για το σύστημα που ακολουθούν για να μας αιχμαλωτίσουν στην αίρεσή τους. Είναι ανάγκη λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και να αντιδράσουμε σωστά:

1) Όταν τους ανοίγουμε την πόρτα μας, εμείς είμαστε απροετοίμαστοι και ανύποπτοι. Αυτοί αντίθετα είναι πανέτοιμοι να μας αντιμετωπίσουν με σχέδιο πανούργο, ψυχολογημένο, καλά μελετημένο και δοκιμασμένο.

2) Πολλοί Χριστιανοί τους δέχονται με την αφελή σκέψη πως με τη συζήτηση μαζί τους είναι πιθανόν να τους βοηθήσουμε. Ας έχουμε λοιπόν υπόψη μας ότι αυτό είναι αδύνατο. Δεν πρόκειται να τους αλλάξουμε γιατί έχουν καταντήσει ρομπότ. Άλλωστε σκοπός τους είναι η δική μας αλλαγή.

3) Η μόνη όρθη αντιμετώπισή τους είναι η χωρίς δεύτερη κουβέντα εκδίωξή τους. Με ευγένεια αλλά και με έμφαση δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν επιθυμούμε καμία απολύτως επίσκεψη από Χιλιαστές.

4) Η συζήτηση για όσους από μας δεν γνωρίζουν σωστά και πλατειά την Ορθόδοξη διδασκαλία και την Αγία Γραφή είναι πολύ επικίνδυνη. Πρώτα – πρώτα σε οδηγούν με ύπουλο τρόπο εκεί που αυτοί θέλουν και ύστερα κινδυνεύεις να σε κατατάξουν στους «υποψήφιους» για την χιλιαστική αίρεση, στους «ανθρώπους καλής θελήσεως». Έτσι θα σε σημειώσουν, θα σου ανοίξουν καρτέλα με την…πρόοδό σου και δεν θα σε αφήσουν ήσυχο με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις τους μέχρι να σε κερδίσουν.

5) Ποτέ να μην αγοράσουμε έντυπα δικά τους, ούτε και να τά δεχόμαστε, εάν μας τά προσφέρεουν δωρεάν γιατί:

α) τους ενισχύουμε οικονομικά στο έργο τους.

β) το όνομά μας θα γραφτεί στα δελτία τους. Με αλλα λόγια θα μας…φακελώσουν και θα αρχίσει το μακροχρόνιο σχέδιό τους.

γ) δίνουμε τη δυνατότητα στο χιλιαστή να χρησιμοποιήσει το όνομά μας, όταν επισκεφτεί τους γείτονές μας. («Προηγουμένως επισκέφτηκα τον γείτονά σας κ. τάδε, συζήτησα μαζί του και αγόρασε τα έντυπά μου»).

6) Να ενημερώσουμε τους συγγενείς και φίλους μας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν, ώστε να μην πέσουν θύματα δεχόμενοι τους χιλιαστές στα σπίτια τους.

7) Αν εμφανιστούν χιλιαστές στη γειτονιά, το χωριό ή τη συνοικία μας να ειδοποιήσουμε αμέσως το εφημέριό μας. Τους ιερείς μας πρέπει να τους ενημερώνουμε, αν μάθουμε πως σε κάποιο σπίτι της γειτονιάς μας γίνονται συναθροίσεις χιλιοστών ή πληροφορηθούμε πως κάποιος άδελφός μας χριστιανός κινδυνεύει να πέσει στα δίχτυα τους.

Naos Agiou Ioannou Eleimonos, Lygourgio Argolidos

Iera Moni Agiou Demetriou Karakala, Arahnaio Oros Argolidos

Πηγή: «Οι Χιλιαστές Μάρτυρες του Ιεχωβά στις πόρτες σας», Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Ναύπλιο.