Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μια ενορία 80 χρόνων ζωής, αντιστέκεται στην κρίση

14 Ιουλίου 2015

Μια ενορία 80 χρόνων ζωής, αντιστέκεται στην κρίση

_DSC0153Σε πείσμα των καιρών και των…έξωθεν εντολών, σε μια μικρή γωνιά εδώ στην Αθήνα, μια ομάδα ανθρώπων συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να συσπειρώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών και των τάξεων, να τους διδάσκει Χριστό, να τους μεταδίδει την παράδοση και τις ρίζες μας και να τους κρατά ευαισθητοποιημένους πάνω σε κοινωνικά θέματα.

Η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια ζωής και προσφοράς στην Εκκλησία και τον άνθρωπο και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 έγινε η έναρξη των ετησίων εορταστικών εκδηλώσεων. Πρώτα Εσπερινός και η Παράκληση στον Όσιο Παϊσιο τον Αγιορείτη και στη συνέχεια πρόγραμμα με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Ηλιούπολης (Χ.Λ.Ο.Η.) και λαϊκή βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Με τον τρόπο που οι άνθρωποι εκείνοι ξέρουν, καταφέρνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες με τραγούδι και χορό (σε κόσμια πλαίσια και χωρίς υπερβολές), δοξάζοντας και ευχαριστώντας τον Θεό και την έφορο τους Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα για τις φανερές και αφανείς ευεργεσίες που τους χαρίζει καθημερινά. Μάλιστα ο παπάς της ενορίας δίνει το σύνθημα λέγοντας, “Γενηθήτω τὸ θέλημά σου” και “τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον”. Εμπιστευόμαστε την ζωή μας στα χέρια του Θεού, όμως δεν σταματάμε να εργαζόμαστε και να μαχόμαστε.”

Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, συντελείται μια μεγάλη προσπάθεια ανακύκλωσης και σωστής διαχείρισης κάποιων υλικών (χαρτιού, μπαταριών, λαμπτήρων, λαδιών, πλαστικού) τα οποία συγκεντρώνονται, εξασφαλίζοντας έτσι έσοδα τα οποία ενισχύουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συλλόγους, προστατεύοντας παράλληλα την φύση.


_DSC0051

_DSC0061

_DSC0069

_DSC0106

_DSC0109

_DSC0130

_DSC0148
Του Σπύρου Παπαγεωργίου