Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πώς θα μετακινούνται τα βρέφη στο μέλλον (VIDEO)

15 Ιουλίου 2015

Πώς θα μετακινούνται τα βρέφη στο μέλλον (VIDEO)

aytoΠάντα πρωτοπόρος στα θέματα ασφάλειας, η Volvo βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων τρόπων για τον περιορισμό ατυχημάτων και τραυματισμών. Ιδιαίτερο βάρος δίνει στην ασφάλεια των μικρών παιδιών, τα οποία είναι πιο ευαίσθητα σε περίπτωση σύγκρουσης. Έτσι εξελίσσει ένα νέο τρόπο τοποθέτησης του παιδικού καθίσματος, έχοντας ως βάση το νέο XC90.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα παιδικά καθίσματα των βρεφών ηλικίας – τουλάχιστον – έως 12 μηνών, πρέπει να τοποθετούνται ανάποδα. Με φορά δηλαδή προς τα πίσω. Και αυτό διότι ο αυχένας δεν μπορεί να συγκρατήσει το κεφάλι τους και σε περίπτωση σύγκρουσης η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού είναι μεγάλη. Μάλιστα στη Σουηδία, ο «κανόνας» αυτός τηρείται με ευλάβεια για παιδιά ηλικίας έως 3-4 ετών.

Το XC90 προσφέρεται προαιρετικά με την Lounge Console. Αντικαθιστά το κάθισμα του συνοδηγού, δίνοντας τη δυνατότητα στον πίσω επιβάτη να χαλαρώσει, παρακολουθώντας π.χ. μία ταινία σε οθόνη 17 ιντσών. Μετά από προτροπή πελάτη της, η Volvo εξέτασε μία άλλη δυνατότητα εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου χώρου. Το παιδικό κάθισμα θα μπορεί να τοποθετείται πάνω στην Lounge Console, ενώ θα υπάρχει αρκετός χώρος για τα πράγματα που κάθε γονιός ψάχνει να τοποθετήσει κάπου: πάνες, μπιμπερό, παιχνίδια κ.λ.π.

Πηγές: newsauto.gr-  onlycy.com