Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Με κάθε λαμπρότητα η εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Αργολίδος

17 Ιουλίου 2015

Με κάθε λαμπρότητα η εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Αργολίδος

ROEINO6Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ιερό ναό στο Νέο Ροεινό του δήμου Ναυπλιέων. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος πλαισιωμένος από ιερείς από τις γύρω περιοχές. Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Μαζί τους δεν έφεραν πολλά πράγματα παρά μερικές εικόνες από την γενέτειρα τους, μεταξύ αυτών και της Αγίας Μαρίνας ,έτσι αποφάσισαν να χτίσουν μία εκκλησία αφιερωμένη στην χάρη της .

Μετά το πέρας του  εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου. Κατά την διάρκεια του εσπερινού έψαλε ο   Άρχων  Πρωτοψάλτης , της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως ,Φώτης Γιαννακάκης .Παρών στους εορτασμούς έδωσαν οι τοπικές αρχές του δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δημήτριο Κωστούρο, ο βουλευτής Αργολίδος ,Ιωάννης Αδριανός  κα.

ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Από νεαρή ηλικία μυήθηκε στην ψαλτική τέχνη από διαπρεπείς ιεροψάλτες της γενέτειράς του. Πρώτοι του δάσκαλοι υπήρξαν οι πρωτοψάλτες του Ι.Ν Εισοδείων της Θεοτόκου του Πέραν Κωνσταντινουπόλεως, Κων/νος Μουταφόπουλος και Σταύρος Μακρίδης όπου και διετέλεσε ως κανονάρχος από το 1957 μέχρι το 1961. Για την Ελλάδα αναχώρησε το 1964 εξ αιτίας των απελάσεων εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης. Στην Αθήνα τελειοποίησε τις γνώσεις του δίπλα στους Κων/πολίτες Πρωτοψάλτες Κ. Μαφίδη και Δ. Μαγούρη, Δ. Παϊκόπουλο και Θ. Στανίτσα. Το 1973 αποφοίτησε από την Φαρμακευτικήν Σχολήν των Αθηνών. (Σήμερα διατηρεί Φαρμακείο στην Αθήνα).Την περίοδον 1975 έως 1981 έψαλε στον Μητροπολιτικό Ναό Περιστερίου και τα Χριστούγεννα του 1976 έλαβε τιμητικό οφφίκιο της τοπικής Εκκλησίας του Άρχοντος Πρωτοψάλτη Περιστερίου. Φοίτησε και στο Ωδείο Πειραιώς όπου είχε δάσκαλο της Βυζ. Μουσικής τον διακεκριμένο καθηγητή Νικόλαο Τσιγκούλη και έλαβε Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής. Έψαλε ακόμη και στον Ι. Ναό Αγίας Φωτεινής Μετς , στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Νεαπόλεως Κορυδαλλού. Σήμερα υπηρετεί με ευλάβεια πολλή και αφοσίωση, ακολουθώντας πιστά τα βήματα των μεγάλων Πρωτοψαλτών της γενέτειράς του, στον Ι. Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού. Έχει εκδώσει επίσης Κασέτες και Ψηφιακούς Δίσκους CD με Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους.ROEINO20

ROEINO19

ROEINO18

ROEINO17

ROEINO16

ROEINO15

ROEINO14

ROEINO13

ROEINO12

ROEINO11

ROEINO10

ROEINO9

ROEINO8

ROEINO7

ROEINO6

ROEINO5

ROEINO4

ROEINO3

ROEINO2

ROEINO1

ROEINO21

Πηγή: Ευάγγελος Μπουγιώτης