Γενικά Θέματα

Οι Χιλιαστές Μάρτυρες του Ιεχωβά στις πόρτες σας -Το χρέος μας

17 Ιουλίου 2015

Οι Χιλιαστές Μάρτυρες του Ιεχωβά στις πόρτες σας -Το χρέος μας

 

Φωτο:filonoi.gr

Φωτο:filonoi.gr

Είμαστε Ορθόδοξοι χριστιανοί και ο Κύριός μας ζητά να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, επομένως και τους χιλιαστές. Και πράγματι, αν κάτι αποστρεφόμαστε δεν είναι οι άνθρωποι χιλιαστές, αλλά οι φρικτές αιρέσεις που υποστηρίζουν και προσπαθούν με λυσσαλέο πείσμα να μας επιβάλλουν.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία κράτησε μέσα στους αιώνες ανόθευτη και απαραχάρακτη την αλήθεια, την οποία αποκάλυψε στους ανθρώπους ο Χριστός και μας παρέδωσαν οι Απόστολοί Του. Αυτό το γεγονός αποτελεί για μας ένα υψηλό προνόμιο και μια μεγάλη τιμή. Γεννά όμως και κάποιες υποχρεώσεις:

α) Οφείλουμε να μελετάμε την Αγία Γ ραφή, που είναι ο ζωντανός λόγος του Θεού, για προσωπική μας οικοδομή, αλλά και διότι πολλοί από εμάς τους χριστιανούς, που είναι ακατατόπιστοι σε θέματα πίστεως, πέφτουν εύκολα θύματα των χιλιαστών.

β) Πρέπει για την δική μας ασφάλεια να συμμετέχουμε ενεργά στα μυστήρια, την κοινή λατρεία, στη ζωή και στα έργα της ενορίας μας, αποδεικνύοντας έτσι πως η Ορθοδοξία δεν είναι υπόθεση γνώσεως αλλά, κυρίως, ορθός τρόπος ζωής.

Leipsana Agion 01

Ieron Hsyhasterion Agias Makrinas sto Kiveri Argolidos

 

Πηγή: «Οι Χιλιαστές Μάρτυρες του Ιεχωβά στις πόρτες σας», Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Ναύπλιο.