Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μοσχαρίσιες μπριζόλες τυλιγμένες σε μπαχαρικά, με κρέμα βουτύρου απο σιρόπι σφενδάμου και bourbon

18 Ιουλίου 2015

Μοσχαρίσιες μπριζόλες τυλιγμένες σε μπαχαρικά, με κρέμα βουτύρου απο σιρόπι σφενδάμου και bourbon

c9b32c98563233aa501943c67fb2ecac_LΥΛΙΚΑ

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 10 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 15 ml Βourbon
  • 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 2 άτομα

Βάζουμε σε ένα μπόλ το κακάο, το τσίλι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα δίσκο και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε. Καλύπτουμε καλά και τις 2 πλευρές τους.

Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για μισή περίπου ώρα ή στο ψυγείο μέχρι και 8 ώρες.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το σιρόπι με το bourbon. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Ψήνουμε τις μπριζόλες σε δυνατό γκρίλ για 15-25 λεπτά ανάλογα πόσο καλά θέλουμε να τις ψήσουμε.

Βγάζουμε τις μπριζόλες απο το φούρνο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 περίπου λεπτά πριν τις κόψουμε.

Σερβίρουμε με το μίγμα βουτύρου που φτιάξαμε και λαχανικά.

Πηγή:cookbox.com.cy