Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ορθοπεταλιές με ασφάλεια Κράνος ποδηλάτου με ενσωματωμένα φλας και φώτα στοπ

2 Αυγούστου 2015

Ορθοπεταλιές με ασφάλεια Κράνος ποδηλάτου με ενσωματωμένα φλας και φώτα στοπ

ImφγδσδφγσδφageHandler (1)Μία πολύ έξυπνη ιδέα για μεγαλύτερη ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους τη νύχτα και ιδίως μέσα στην πόλη

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που αναρωτιέσαι «πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα;». Και όντως, ένα κράνος που θα μπορούσε να προσομοιάζει την λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων των αυτοκινήτων, είναι μια ιδέα από εκείνες που μπορούν να αποδειχτούν επαναστατικές για όσους χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς.

Μια εταιρεία δημιούργησε λοιπόν ένα κράνος που ενσωματώνει φλας και φώτα στοπ, ενώ μπροστά είναι ενσωματωμένα και φώτα πορείας. Το κράνος Lumos εφοδιάζεται με μία σειρά από led για κάθε από τις προαναφερθείσες λειτουργίες, και συνοδεύεται από ένα διπλό διακόπτη που εφαρμόζεται επάνω στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Ο διακόπτης αυτός επικοινωνεί ασύρματα με το κράνος, και όλες οι λειτουργίες είναι αυτόματες. Έτσι, όταν πατηθούν τα φρένα ανάβουν τα κόκκινα φωτάκια, ενώ από τους διακόπτες στο τιμόνι μπορεί κανείς να ανάψει τα φλας.

Παράλληλα, τα μπροστικά led παραμένουν μόνιμα αναμμένα για να βοηθούν με έξτρα φωτισμό τα ήδη υπάρχοντα φώτα επάνω στο ποδήλατο.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μία φόρτιση αρκεί για μία χρήση της τάξης των 3,5 ωρών, ενώ μπορεί να φορτίζεται και καθ’ οδόν μέσο μιας θύρας micro-USB. Πέρα από τα τεχνολογικά του highlights, το συγκεκριμένο κράνος δεν παραλείπει να ακολουθεί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας που ισχύουν στην βιομηχανία αυτή την στιγμή. Ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2016, με τιμές που δεν θα ξεπερνούν τα 100 δολάρια.

Πηγή:  protothema.gr