Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αγκινάρες με ελιές, ντομάτα και κουκουνάρι

6 Αυγούστου 2015

Αγκινάρες με ελιές, ντομάτα και κουκουνάρι

agginares_koukounari_74af95cf9f4ab73f169f3c6197925a4e

Υλικά

600 γρ. αγκινάρες
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό
250 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
80 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, βγάζετε το χνούδι από τη μέση, κόβετε τις αγκινάρες στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Ζεματίζετε τις αγκινάρες για 6΄-8΄ και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3’-4’. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε τη σάλτσα αυτή για 15’.
Προσθέτετε τις αγκινάρες, κομμένες, μαζί με τις ελιές και συνεχίζετε το βράσιμο για 40’ ακόμη. Στο τέλος πασπαλίζετε το φαγητό με το μαϊντανό, προσθέτετε το κουκουνάρι και ανακατεύετε. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 2΄ και σερβίρετε.

Προετοιμασία: 15′ Μαγείρεμα: 50′-55’Μερίδες: 4Δυσκολία: εύκολο
Πηγή icookgreek.com