Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κουνέλι µε φασολάκια πλατιά

30 Αυγούστου 2015

Κουνέλι µε φασολάκια πλατιά

kouneli_fasolakia_e8d03adab49933f9de8812454d8744e0
Υλικά

500 γρ. φασολάκια πλατιά
1 κουνέλι περίπου ένα κιλό, κοµµένο σε µερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυµός ντοµάτας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ξίδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Ξεπλένετε τις µερίδες του κουνελιού σε ένα μείγμα µε νερό και ξίδι. Τις στεγνώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Τις ροδίζετε σε αντικολλητική κατσαρόλα στην οποία έχετε ζεστάνει το ελαιόλαδο. Τις βγάζετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεµµύδι και το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν ελαφρά, προσθέτετε το χυµό ντοµάτας και το µαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄.
Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κουνέλι, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό. Τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30΄, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ζεµατίζετε τα φασολάκια για 5΄, τα στραγγίζετε και τα βάζετε στην κατσαρόλα πάνω από το κουνέλι. Ανακατεύετε προσεκτικά το φαγητό, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνετε να βράσει για 35΄. Kουνάτε
την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
Προετοιμασία: 20′ Ψήσιμο: 1 ώρα & 20’Μερίδες: 6 Δυσκολία: μέτριο
Πηγή:  icookgreek.com