Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας για εγχείρηση βρέφους

30 Αυγούστου 2015

Χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας για εγχείρηση βρέφους

γηκδγηξκ3dAγοράκι στην Κίνα βρέθηκε να έχει μετά τη γέννησή του πέντε οπές στις καρδιακές κοιλότητες, οι τρεις εκ των οποίων σφραγίστηκαν κατά τη διάρκεια εγχείρισης

Γιατροί στην επαρχία Γιανγκσού, στα ανατολικά της Κίνας, έκαναν πρόσφατα χρήση ενός τρισδιάστατα εκτυπωμένου μοντέλου καρδιάς, στα πλαίσια της προετοιμασίας μιας εγχείρησης ενός 9μηνου βρέφους με συγγενή καρδιοπάθεια.

Το αγοράκι από την επαρχεία Ανχουί βρέθηκε να έχει μετά τη γέννησή του πέντε οπές στις καρδιακές κοιλότητες, οι τρεις εκ των οποίων σφραγίστηκαν κατά τη διάρκεια εγχείρισης.

Οι δύο εναπομείνασες οπές δεν κατέστη δυνατό να εντοπισθούν με ακρίβεια, με τη χρήση σάρωσης και για το λόγο αυτό, η ιατρική ομάδα ετοίμασε το τρισδιάστατο μοντέλο.

Η δεύτερη εγχείριση διενεργήθηκε την 21η Ιουλίου και σύμφωνα με τον χειρούργο Sun Jian, κύλισε ομαλά, ενώ η κατάσταση του βρέφους είναι σταθερή.

Σύμφωνα με τον Sun, πρόκειται πιθανότατα για την πρώτη φορά που έγινε χρήση τρισδιάστατης εκτυπωτικής τεχνολογίας για την θεραπεία βρέφους με συγγενή καρδιοπάθεια στην Κίνα.

Πηγή: onlycy.com