Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το Διοικητικό Δικαστήριο θα αποσυμφορήσει το Ανώτατο, δηλώνει ο Μύρωνας Νικολάτος

2 Σεπτεμβρίου 2015

Το Διοικητικό Δικαστήριο θα αποσυμφορήσει το Ανώτατο, δηλώνει ο Μύρωνας Νικολάτος

ÐñáãìáôïðïéÞèçêå óÞìåñá åíþðéïí ôçò ðëÞñïõò ÏëïìÝëåéáò ôïõ ÁíùôÜôïõ Äéêáóôçñßïõ ç ðñþôç áêñüáóç ãéá ôçí åîÝôáóç ôùí áíáöïñþí ðïõ Ýêáíå ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò ãéá ôç óõíôáãìáôéêüôçôá ôùí Üëëùí ôåóóÜñùí íïìïèåôçìÜôùí ðïõ åíÝêñéíå ç ÂïõëÞ, Ëåõêùóßá 16 Óåðôåìâñßïõ 2014. Ôïí Ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò åêðñïóþðçóáí ï Ãåíéêüò ÅéóáããåëÝáò ôçò Äçìïêñáôßáò, ï Âïçèüò Ãåíéêüò ÅéóáããåëÝáò êáé Üëëïé Áíþôåñïé Äéêçãüñïé, åíþ ôçí íïìïèåôéêÞ åîïõóßá, ï ×ñßóôïò Êëçñßäçò, ï Á÷éëëÝáò Áéìéëéáíßäçò êáé ï Ãéþñãïò Óåñáöåßì.

Ήβη Μιτσίδου PhillipsΛΕΥΚΩΣΙΑ 


Η λειτουργία του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως το τέλος του 2015, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρωνας Νικολάτος.

Ο κ. Νικολάτος, ο οποίος απαντούσε με γραπτή δήλωσή του σε ερωτήματα του ΚΥΠΕ, ανέφερε ακόμη ότι ο διορισμός επτά νέων Επαρχιακών Δικαστούν, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση για πρώτη φορά, «αναμένεται να απαμβλύνει το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης αν και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των υποθέσεων που αναμένεται να καταχωρηθούν και η υποστελέχωση των Δικαστηρίων σε προσωπικό, θα συντείνουν στη μη πλήρη εξάλειψη των καθυστερήσεων, στα Επαρχιακά Δικαστήρια».

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη εδώ

ΚΥΠΕ)