Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σιγοψημένο μοσχάρι με μπριάμ

19 Σεπτεμβρίου 2015

Σιγοψημένο μοσχάρι με μπριάμ

03.07.2015 Συνταγή ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

03.07.2015
Συνταγή ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μοσχαράκι σιγοψημένο με μεράκι για όλη την οικογένεια!

Υλικά
  • 800 γρ. μοσχάρι, προτιμότερο σπάλα, σε κύβους 2 – 3 εκ.
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 4 μέτρια κολοκύθια, το καθένα κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • οι καρδιές από 4 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, κομμένες σε 4 κομμάτια
  • 700 γρ. ντομάτες ώριμες, χοντροτριμμένες
  • 1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός βοδινού ή νερό
  • 2 κουτ. σούπας γούστερ σος (άρτυμα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 3 ώρες + 30΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Bάζουμε το κρέας με όλα τα λαχανικά σε μια γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό ή το νερό με τη σάλτσα worcestershire, τη μουστάρδα, την κανέλα, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κρέας με τα λαχανικά. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

 

Στα ποτήρια μας Ενα ερυθρό κρητικό χαρµάνι.

Πηγή: gastronomos.gr