Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στο Μάμμαρι- Έκρηξη νάρκης σε χωράφι – Από θαύμα γλίτωσε ο γεωργός

5 Οκτωβρίου 2015

Στο Μάμμαρι- Έκρηξη νάρκης σε χωράφι – Από θαύμα γλίτωσε ο γεωργός

narkopedio660Έκρηξη νάρκης σε χωράφι βόρεια του χωριού Μάμμαρι σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Μάμμαρι Πόλυς Κοτζιάπασης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιάπαση, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το χωράφι καλλιεργείτο από γεωργό, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να τραυματίστηκε. Ωστόσο, το τρακτέρ του υπέστη ζημιές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως “σημειώθηκε ένα περιστατικό εκτός της νεκρής ζώνης στα βόρεια”, προσθέτοντας πως “αυτή τη στιγμή ερευνούμε το θέμα”.

Ο κ. Κοτζιάπασης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το χωράφι βρίσκεται στα βόρεια του χωριού. Επεσήμανε πως λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Δεκεμβρίου νάρκες από ναρκοπέδιο των κατοχικών αρχών είχαν μετακινηθεί στα χωράφια της περιοχής που καλλιεργούνται, τα οποία και καθάρισαν τα Ηνωμένα Εθνη που τους ειδοποίησαν πριν από 15-20 μέρες πως είχαν ολοκληρώσει την εργασία τους. Πρόσθεσε πως το χωράφι, ωστόσο, στο οποίο έγινε η έκρηξη δεν βρίσκεται στην περιοχή που καθάρισαν τα Ηνωμένα `Εθνη, αλλά ακριβώς δίπλα.

Ανέφερε εξάλλου πως από ό,τι είδε, το συγκεκριμένο χωράφι πρέπει να ήταν ακαλλιέργητο εδώ και πολύ καιρό. Σε ό,τι αφορά τον γεωργό, είπε πως δεν τον είδε προσωπικά αλλά ενημερώθηκε πως δεν έπαθε κάτι, αν και το τρακτέρ του υπέστη ζημιές.

Ο κ. Κοτζιάπασης ανέφερε πως μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών βρίσκονται στην περιοχή. Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως τα άτομα που μεταβαίνουν σε χωράφια στην περιοχή για να τα καλλιεργήσουν είναι γύρω στα 6-7.

Πηγή:  offsite.com.cy