Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο Βρετανικό Μουσείο

17 Οκτωβρίου 2015

Εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο Βρετανικό Μουσείο

4A81E9F6D30B2864CCC58760657D8745Η καινοτομία αυτή πρόκειται να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα του μουσείου ώστε να εκπαιδεύσει τους μαθητές πάνω στον τομέα της εποχής του Χαλκού.

Το Βρετανικό Μουσείο επιθυμεί να εντάξει την εικονική πραγματικότητα στη συλλογή του, ως ένα μόνιμο εργαλείο που θα βοηθάει στην εξερεύνηση.

Προς το παρόν οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να πλοηγηθούν εικονικά στην Εποχή του Χαλκού και να αλληλεπιδράσουν με τρισδιάστατα αντικείμενα.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ξεκίνησε επίσης τον Ιούνιο τη χρήση της συγκεκριμένης τρισδιάστατης τεχνολογίας.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα παρουσιαστούν στο Βρετανικό Μουσείο, θα είναι και δύο χρυσά βραχιόλια τα οποία ανακαλύφθηκαν σε μια τοποθεσία στο Γκλουσεστερσάιρ αλλά και θησαυροί που το μουσείο δεν έχει αποκτήσει ακόμα.

«Μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό νέο πλαίσιο για τα αντικείμενα της συλλογής μας, εξερευνώντας νέες ερμηνείες για τα αντικείμενά μας που ανήκουν στην Εποχή του Χαλκού», όπως δήλωσε ο Chris Michaels, επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου.

Το φθινόπωρο πιθανότατα αυτή η καινοτομία της εικονικής περιήγησης θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα του μουσείου ώστε να εκπαιδεύσει τους μαθητές πάνω στον τομέα της εποχής του Χαλκού.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου οι μαθητές μπορούν να βιώσουν την εμπειρία ενός υποθαλάσσιου περιβάλλοντος που εντάσσεται χρονικά στην έναρξη της ζωής πάνω στη Γη. Στο τέλος των προβολών, οι επισκέπτες ξεσπούν σε χειροκροτήματα, όπως λένε οι υπεύθυνοι του Μουσείου.

Πηγή: skai.gr