Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σιγοψημένο μοσχάρι με μπριάμ

1 Νοεμβρίου 2015

Σιγοψημένο μοσχάρι με μπριάμ

mosxarakime-laxanika

Μοσχαράκι σιγοψημένο με μεράκι για όλη την οικογένεια!

Υλικά
  • 800 γρ. μοσχάρι, προτιμότερο σπάλα, σε κύβους 2 – 3 εκ.
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 4 μέτρια κολοκύθια, το καθένα κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • οι καρδιές από 4 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, κομμένες σε 4 κομμάτια
  • 700 γρ. ντομάτες ώριμες, χοντροτριμμένες
  • 1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός βοδινού ή νερό
  • 2 κουτ. σούπας γούστερ σος (άρτυμα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 3 ώρες + 30΄

Διαδικασία:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Bάζουμε το κρέας με όλα τα λαχανικά σε μια γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό ή το νερό με τη σάλτσα worcestershire, τη μουστάρδα, την κανέλα, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κρέας με τα λαχανικά. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

 

Στα ποτήρια μας Ενα ερυθρό κρητικό χαρµάνι.

Πηγή:  gastronomos.gr